Skoči na glavno vsebino
Select Page

Nacionalni inštitut za javno zdravje organizira v ponedeljek, 17. 4. 2023, ob 17. uri srečanje z naslovom Elektronske cigarete in drugi novejši izdelki s tobakom ali nikotinom, ki je namenjeno šolskim delavcem in staršem, ki si želijo pridobiti verodostojne podatke o tej temi. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Srečanje bo potekalo preko ZOOM aplikacije.

V sklopu enournega dogodka bodo predstavljeni novi tobačni izdelki in izdelki z nikotinom, to so elektronske cigarete (”vejpi”), ogrevani tobačni izdelki in nikotinske vrečke (beli snus). Predstavljen bo tudi tobak za oralno uporabo (snus ali fuge). Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev.

Za udeležbo na srečanju se lahko prijavite na povezavi: https://anketa.nijz.si/a/ee5d34b7. Prijava je možna do vključno nedelje, 16. 4. 2023, oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bo NIJZ posredoval povezavo do aplikacije ZOOM v ponedeljek, 17. 4. 2023, dopoldne.


 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.