Skoči na glavno vsebino
Select Page

Naša mala knjižnica

Mednarodni projekt  »Naša mala knjižnica«

V  šolskem letu 2018/19 učenci naše šole prav pridno berejo. Zraven knjig za Bralno značko in Eko bralno značko berejo tudi knjige mednarodnega projekta »Naša mala knjižnica«.

Projekt je namenjen promociji bralne kulture ter evropskih avtorjev in ilustratorjev, ki so uveljavljeni v domovini, ne pa nujno v drugih evropskih državah.

Učenci pridno berejo predpisane knjige, rešujejo Ustvarjalnike z izvirnimi nalogami na temo izbranih knjig. Branje in ustvarjalnost pa dodatno spodbujajo zanimive dejavnosti in številne nagradne naloge.

V okviru projekta imamo v prvem nadstropju postavljeno Izmenjalnico knjig, ki jih učenci in učitelji prinesejo od doma in jih delijo z drugimi učenci/učitelji šole. Knjige si izmenjajo, preberejo in vrnejo nazaj.

 

 

 

 

 

 

 

Več o projektu na : https://www.nasamalaknjiznica.si/projekt-nmk/


Dobro jutro, otroci

1. Življenje nekoč: https://radioprvi.rtvslo.si/2019/03/dobro-jutro-otroci-784/

2. Prišla je pomlad: https://radioprvi.rtvslo.si/2019/03/dobro-jutro-otroci-789/

 3. Materinski dan: https://radioprvi.rtvslo.si/2019/03/dobro-jutro-otroci-790/

 4. V šoli:  https://radioprvi.rtvslo.si/2019/03/dobro-jutro-otroci-799/

Radijski ringaraja (tema: Pozdrav pomladi)

https://otroski.rtvslo.si/radijski-ringaraja/avacc/media/play/id/174602266/section/default


Obisk estonske pisateljice Hilli Rand

Minuli teden smo imeli na šoli prav poseben obisk. V okviru projekta Naša mala knjižnica nas je obiskala priznana estonska pisateljica Hilli Rand, katere knjigo smo brali. Njena knjiga, Črni in beli muc, nam je bila zelo všeč in zato smo se obiska zelo razveselili.

Pisateljica nam je povedala veliko o sebi, svojih knjigah in kje je dobila navdih za zgodbo. Spoznali smo Estonijo in se naučili nekaj estonskih besed. Preko zgodbe o dveh pametnih, pogumnih, prijaznih in odgovornih mačkonih smo spoznali kaj je to prijateljstvo, prijaznost, odgovornost in čas.

Imeli smo se lepo. Ta dan nam bo ostal v lepem spominu, saj se ne zgodi vsak dan, da srečaš avtorja knjige, ki si jo prebral. Učenci pa so dobili navdih, da tudi sami napišejo svojo zgodbo.

Dogodek je bil objavljen tudi v medijih: povezava

in na radiu Slovenija: https://radioprvi.rtvslo.si/2019/01/beremo-z-drugosolci/

Kaj so o kulturi na praznik kulture povedali naši drugošolci, lahko poslušate TUKAJ.

Nina Štefanec


(Skupno 634 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.