Skoči na glavno vsebino
Select Page

Fotografije 21-22

Šolsko leto 2021/22


Podatki in slike na spletni strani so izključna last šole ali avtorjev. Slik in drugega gradiva ni dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja avtorjev oziroma šole.

KD za učence od 6. do 8. razreda. Foto: Damjana S.

V predzadnjem šolskem tednu je naša prva generacija mepijevcev odšla na prvo šolsko dvodnevno pustolovsko odpravo po območju Mirnske doline... Foto: mentorji

Učenci, učenke in učitelji 7. razreda smo izkoristili lep dan ob morju. Ogledali smo si pokopališče školjk in slani travnik, uživali v kopanju in odbojki, pa tudi kak sladoled smo uspeli polizati....Foto: Simon K.

Obiskali so nas bodoči prvošolčki. Bilo nam je lepo. Foto: Tanja Č.

Nekaj utrinkov z nagradnega izleta za učenke in učence v šolskem letu 2021-22.

Prireditev je potekala 25. 5. 2022 v Ljudskem domu. Nastopali so učenci in učenke naše šole.

Nekaj izdelkov, ki so jih izdelali učenci in učenke pri pouku izbirnega predmeta Obdelava gradiv, tehnike in tehnologije in interesne dejavnosti konstrukterstvo s kockami. Foto: Simon K.

V četrtek, 12.5. je potekalo področno tekmovanje v orodni gimnastiki. Izkupiček naših gimnastičarjev je bil izjemen. Foto: Urša M.

20. aprila 2022 je na šoli potekala prireditev "Noč knjige". Tudi dež nam nič ne more Foto: Matevž C. in Maja V.

Prvenstvo OŠ Ljubljane v spomladanskem krosu je potekalo 20. 4. 2022. Foto: Jasmina Z.

Šola v naravi za učence 3. razredov v šolskem letu 2022/23.

OŠ FRS ekipa v projektu Erasmus je obiskala Sicilijo in tamkajšnjo šolo v Lentiniju. Preživeli so pester in poučen teden. Foto: Jasmina Z.

Zimski športni dan za učence 1. razreda - sankanje na Soriški Planina 2. 3. 2022 (Foto: Jasmina Z.)

Naše Mavrične ribice so se veselile Zmajevega karnevala. Ker v mesto niso mogle, smo se poveselili in naplesali kar v šoli in pred šolo. Učenci 1. a razreda ter učiteljice Jasmina Zakrajšek, Andreja Absec in Maja Vidmar.

Naša šola je bila tokrat gostiteljica v projektu Erasmus. Sodelovale so tudi Poljska, Grčija, Portugalska in Italija. Bilo je naporno, a smo od projekta veliko odnesli.

Obisk Prešernove rojstne hiše v Vrbi, rojstne hiše pisatelja Frana Saleškega Finžgarja v Doslovčah, rojstne hiše pisatelja Janeza Jalna na Rodinah, čebelnjaka Antona Janše na Breznici in Čopove spominske hiše v Žirovnici. (Foto: Maja K. Š.)

Foto: Maja K. Š.

Šola v naravi učencev 4. razreda v CŠOD na Medvedjem brdu.

V torek, 18. 1., smo izkoristili lep sončen dan in pripravili 1. MEPI delavnico. Otroci so odigrali Mepi activity in preko gesel bolje spoznali projekt. Pred učence in učenke smo postavili izziv z vrvjo, da so razmigali možgančke. Več utrinkov si lahko ogledate v galeriji slik. Foto: Ajda O. B.

Šola v naravi za učence 7. razredov v CŠOD Burja. Foto: Taja B.

Četrtošolci so uspešno zaključili 14-dnevni plavalni tečaj. Čestitke! Foto: Tina Jama Kovač

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki ga obeležujemo ob dnevu slovenske hrane vsak tretji petek v novembru, tokrat 19. 11., se glasi: »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Obiskali smo Zavod 404, katerega moto je "Česar ni, sami ustvarimo". Učili smo se o distribuciji, shranjevanju in varčevanju z električno energijo in 3D modeliranjem. Bilo je super. Foto: Darja M., Simon K.

Šola v naravi za 8. razred v CŠOD na Vojskem. Foto: Ana F.

Športni dan za 4. razrede - GREMO V KOLOPARK Foto: Tina Jama Kovač

9. razredi smo obiskali Srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo. Spoznali smo 9 poklicev, nekateri so celo deficitarni. Urili smo se tudi na 5 delavnicah. Foto: Simon K.

Obiskali smo tehnični muzej v Polhovem Gradcu in izvedeli veliko novega o razvoju prenašanja sporočil v antiki pa vse do danes. Sestavili smo telegraf in si pošiljali sporočila z moorsovo abecedo. Zabavno je bilo. Foto: Simon K.

Učenci so spoznavali osnove avtonomnih sistemov in robotike. Sestavili so avtnonomno vozilo iz kompletom Mindstorms. Bili so zelo navdušeni. Vsem je uspelo izdelati vozilo in opraviti dve vožnji. Foto: Simon K.

Učenci so spoznavali osnove avtonomnih sistemov in robotike. Sestavili so avtnonomno vozilo iz kompletom Mindstorms. Bili so zelo navdušeni. Vsem je uspelo izdelati vozilo in opraviti dve vožnji. Foto: Simon K.

(Skupno 15.413 obiskov, današnjih obiskov 6)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.