Skoči na glavno vsebino
Select Page

EU@Home

EU@Home

V šol. letu 2018/2019 smo se vključili v projekt EU doma – Zbliževanje EU in mladih (EU@Home).

Projekt je dvoleten, izvajal se bo na osmih osnovnih in osmih srednjih šolah Slovenije. Namenjen je učencem tretje triade. Vodja projekta pa je Fakulteta za družbene vede v Ljubljani.

Projekt EU@Home zbližuje mlade in EU. V času projekta bomo izvedli delavnice s kvizi in igrami za učence (predvidoma marca 2019) in pogovor z gostujočim uradnikom EU na šoli (april 2019). Obiskal nas bo uradni tolmač. Spoznali bomo njegovo delo in možnost zaposlovanja v EU.

V času projekta bodo učenci pisali bloge, kjer bodo delili svoj pogled na EU.

Mentorici projekta na šoli: Hedvika Fojkar in Sandra Kociper


27. 3. 2019

SODELOVANJE V PROJEKTU EU@HOME

V sredo, 20. marca 2019, so na šoli v okviru projekta EU@Home potekala delavnice o državah EU za sedmošolce.

Dve učni uri sta bili namenjeni skupinskemu delu in spoznavanju Evropske unije skozi igro, petje, sestavljanja sestavljank,  reševanje matematičnih nalog … Na različnih kreativnih postajah smo spoznavali sosednje in tudi malo bolj oddaljene države EU. Dve uri sta minili hitro, zabavno in prav nič dolgočasno.

Najbolj sem uživala pri zadnji postaji reševanja učnih listov, kjer smo morali sestaviti pesem na temo Evropske unije. Zabavno pa je bilo tudi poslušati sošolce, ko so peli pesmi v tujih jezikih. Razmišljali smo tudi o prihodnosti Evrope. Nekateri si v prihodnosti predstavljajo leteče avtomobile, potovanja na druge planete … Ali človeštvo lahko to doseže? Smo prepričani, da se bomo znali dogovoriti o varovanju našega planeta, naše Evrope? Bomo videli.
Brina S. Elesini, 7. b

V torek, 19. marca 2019, smo imeli delavnice na temo Evropske unije za osmošolce. Z nami je bila zelo prijazna gospa Meta, ki nam je pomagala pri reševanju nalog. Učne liste smo reševali po skupinah. Naloge niso bile težke, naučili pa smo se veliko novega. Želim si, da bi imeli čim več takih delavnic, saj smo vsi neizmerno uživali.
Ema Hurčak, 8. a

Danes smo se zbrali, 

Da o EU bomo klepetali

In o njej kviz reševali.

Test ni bil tako težak.

Reši ga lahko prav vsak.

Evropa je naša domovina.

Kar 28 članic ima.

To je res nekaj posebnega.

(Skupina: Kaj?)

 

EU čar celine,

S tabo mi čas hitro mine,

Pa še ne rabim plačat carine.

S tabo mi je res lepo,

Ker cene za mobilne nizke na Hrvaškem so.

Ozračje je čisto,

Ker ljudje za to skrbijo.

Ljudje v EU veseli so.

(Skupina: Pupoljaci)

 

 

(Skupno 392 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.