Skoči na glavno vsebino
Select Page

Šolsko leto 2016/17


 

Podatki in slike na spletni strani so izključna last šole ali avtorjev. Slik in drugega gradiva ni dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja avtorjev oziroma šole.

 
  • Robotika - TD za 8.r
Adaptacija šole 2016

Takole se je začelo...(Foto: Božo S.)

1. ŠD za 2. in 3. razred

1. ŠD za 2. in 3. razred. Pohod na Slavkov dom na Golem brdu. Foto: Peter B.

1. ŠD za 8. in 9. razred 2016

1. ŠD za 8. in 9. razred 2016. Obiskali smo vrh Staneta Kosca na Rašici in se povzpeli na razgledni stolp, s katerega je bil imeniten razgled na okolico, tudi Šentvid. (Foto: Simon K.)

Svetovni pokal v kajaku - Tacen 2016

Četrtošolci smo v petek, 9.9.2016 uživali v TAcnu, kjer smo navijali za naše kajakaše. Ob tem pa smo doživeli še marsikaj zanimivega. (Foto: Tina J. K.)

ND - 8. razred (Velenje)

Obiskali smo muzej premogovništva, spoznali veliko novega o energiji in vplivu rudarjenja na pokrajino. V rimski nekropoli smo poslušali zanimive zgodbe iz antičnega obdobja. (Foto: Petra K.)

Osilnica - ŠVN za 2. razred 2016

Vse gre po planu. Plavalne skupine so sestavljene, veliko smo se igrali in sonček nas je cel dan spremljal. Vsi smo super. Pozdravčke iz Osilnice

Taborniki na obisku v 1. razredu

Foto: Helena P.

ŠD - 1. in 2. razred (20.9.16)

Foto: Helena P.

Vrtec Šentvid  2016

Vrtec Šentvid na obisku 2016 (Foto: Peter B.)

ND za 9. razred (Posočje 2016)

Obiskali smo Idrijo (Antonijev rov, grad) in Kobarid (muzej 1. svetovne vojne, kostnico), se nazaj vračali ob reki Soči do Nove Gorice in po Vipavski dolini nazaj... Imeli smo se lepo. (Foto: Simon K.)

Obisk policije - 1. razred 2016

Učenci 1. razreda so obiskali policiste in se seznanili z njihovo. Bilo je lepo. (Foto: Tanja H.)

Tehnološke delavnice zavoda 404 (tehniški dan za 6. r)

6. razred je imel 13.10. tehniški dan. Obiskali smo prostore Zavoda 404, katerega moto je: \"Kar ne obstaja, ustvarimo!\". Izdelali smo \"elektronsko broško\" in sprogramirali svojo prvo računalniško igrico. Imeli smo se super. (Foto: Simon K. in Pavel V.)

Floorball 2016

Danes je na naši šoli potekalo šolsko prvenstvo v floorballu za najmlajše učence(5.r in mlajši).Tekme so bile borbene in v duhu fair play-a. Žal ekipa FRS ni zabeležila zmage, borbenosti pa jim prav gotovo ne gre očitati. BRAVO FRS!!! (Foto: Peter B.)

Izbirni predmet - NPH

Pri izbirnem predmetu so učenci pripravljali mehiške tortilje. Bile so izvrstne, preverjeno...(Foto: Tjaša G.)

Jesenske delavnice prvošolcev 2016

Pravijo, da toliko barv, kreativnosti in izvirnosti kot prinese jesen, ni mogoče zaznati prav v nobeni barvni paleti. In tega se še kako zavedajo tudi naši prvošolci, ki so že ob vstopu v šolo pokazali veliko mero zanimanja in otroške ustvarjalnosti. Izvedli smo kar tri jesenske delavnice, vse skupaj pod imenom Tetka jesen. (Foto: Učiteljici Vanja Užmah in Marija Jurman)

ŠVN - Vojsko (8. razered 2016)

Šola v naravi za 8. razred (Vojsko nad Idrijo 2016). Foto: Pavel V., Petra K.)

TD - 9. razred (gradbeništvo)

Učenci 9. razredov so imeli 8.11. TD. Obiskali smo srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo kjer smo spoznali različne poklice in se preizkusili v 7. različnih delavnicah. Foto: Simon K.

TD - 7. razred (Polhov Gradec 2016)

Obiskali smo Muzej pošte in telekomunikacij in se udeležili delavnic "Dnevi grafike". Bilo je lepo. (Foto: Simon K.)

TD - Dan slovenske hrane 2016

Vsi učenci naše šole smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Spoznavali smo pomen zdrave in lokalno pridelane hrane. (Foto: Tomaž K., Simon K.)

TD - izdelava izdelkov za sejem 2016

28.11. smo izdelovali različne izdelke za novoletni sejem. (Foto: Jaka P., Simon K.)

Novoletni sejem 2016/17

Z izdelki, ki so jih naredili učenci in učenke v ponedeljek smo zbirali denar za šolski sklad (prostovoljni prispevki). Foto: Simon K.

Peka prazničnih piškotov 2016

Čar prihajajočih praznikov so prijazni stiski rok, tople besede in iskrice želja v očeh vsakogar. Učiteljice Vanja, Marija, Jasmina

Šola poje in igra 2016

Šola poje in igra - prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnost 2016.

TD - 7. razred (lesarstvo) 2016/17

V petek smo obiskali srednjo lesarsko šolo v Škofji Loki. Izvedeli smo marsikaj zanimivega in izdelali pručko. (Foto: Simon K.)

Bodoči prvošolčki 2016/17

V četrtek, 2. februarja 2017, na svečenico so nas obiskali bodoči prvošolčki in njihovi starši. Že ob vhodu v šolo nas je pričakala čudovita glasba Dore Tomori in Dore Dresler. Učiteljice Mojca L. in Ema B., Maja V. in Marija J., Mojca K. in Helena S., Mojca U. in Nina Š. ter Tanja H. in Andreja A. so otroke pričakale z obeski sovic, rokavičk, medvedkov, pingvinčkov in čudežnega lončka. Starši so svoje otroke pospremili v telovadnico. Starše in otroke sta pozdravila ravnatelj Božo Starašinič in svetovalna delavka Olga Oven. Ponovno so nas spet presenetili mali akrobati pod vodstvom Urše Makovec in Helene Predalič. Zastajal nam je dih ob pogledu na mlade virtuoze na mali prožni ponjavi. Foto: Vesna K.

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku 2017

Učenci in učenke, ki sodelujejo pri dramskem krožku, pevskem zboru in ostali nastopajoči, so skupaj z mentorji pripravili krasno proslavo. (Foto: Tomaž K.)

ŠVN - 4. razred 2017-17 (CŠOD Medved)

Šola v naravi za 4. razred v CŠOD Medved. (Foto: Peter B.)

ŠVN-6. razred 2017 (Planica)

Šola v naravi za učence 6. razreda v CŠOD Planica.

Zmajev karneval 2017

Tudi letos so se učenci, učenke in njihovi mentorji udeležili pustnega karnevala v Ljubljani. Bilo je super. (Foto: Božo S.)

TD - 5. r (Ogled Emone 2017)

V petek, 17. februarja smo s petošolci odšli na ogled starega dela Ljubljane. Zbrali smo se na Kongresnem trgu, kjer sta nas pričakali dve vodički. V skupinah smo si šli ogledat začetke rimske Emone. V podhodu so nam na maketi Emone razložili, kako dobro je bilo v tistih časih urejeno mesto. Videli smo tudi ostanke rimske ceste.V Cankarjevem domu smo spoznanja utrdili ob reševanju učnih listov. (Foto: Vesna K.)

TD - 2 .r (Dom nekoč 2017)

V sredo, 15. februarja smo z drugošolci in učiteljico Mojco odšli v Mestni muzej. Sprejela nas je \"gospodinja\" Magdalena, ki nas je skozi zgodbo popeljala v dom iz leta 1950. Spoznali smo, kako so gospodinje včasih skrbele za dom. Preden smo se preskusili v različnih opravilih, smo si zavezali predpasnike. Opozorila nas je tudi, da takoj pospravimo za seboj. (Foto: Vesna K.)

Tečaj drsanja (1. do 5. razred)

Danes se je pričel v Hali Tivoli trodnevni tečaj drsanja za vse zainteresirane drsalce od 1. do 5. razreda. (Foto: Peter B.)

Snemanje TV oddaje Ribič Pepe

Zadnji mesec 3.b na šoli in okolici snema oddajo Ribič Pepe. Tokrat smo se odpravili v živalski vrt v prijetni družbi filmske ekipe. Oddaja bo na sporedu jeseni.

KD za 5. razred (Po poteh kulturne dediščine 2017)

V torek, 14. 3. 2017, smo se z avtobusom odpravili proti Gorenjski. Ustavili smo se v Vrbi , kjer smo si ogledali PREŠERNOVO ROJSTNO HIŠO. Pot smo nadaljevali v Rodine, kjer se je rodil JANEZ JALEN, duhovnik, pisatelj in dramatik. Pranečak pisatelja JANEZA JALNA nam je slikovito pripovedoval o Jalnovem življenju in njegovi šegavosti. V Finžgarjevi rojstni hiši smo na posnetku poslušali Finžgarjevo pripoved, kjer smo izvedeli, kako strogo so ga doma vzgajali. Žal pa si nismo mogli ogledati Janševega čebelnjaka. Ogled nam je preprečilo gradbišče. Kulturni dan smo zaključili v Žirovnici, kjer stoji Čopova domačija. MATIJA Čop je bil Prešernov največji prijatelj. Polni vtisov in novih spoznanj smo se odpeljali v šolo, kjer smo s pomočjo učnih listov strnili misli o pomembnih slovenskih možeh. (Foto: Vesna K.)

TD - 4. a (izdelava svetilnika) 2017

Učenci 4. a smo na tehniškem dnevu preizkušali elektriko in izdelali čudovite svetilnike. (Foto Tina Jama Kovač)

Pozdrav pomladi 2016/17

Prireditev Pozdrav pomladi je potekala v Ljudskem domu 29.3.2017. (Foto: Barbara Reya)

Obdelava gradiv - les (1. izdelek)

Končan je prvi izdelek - stojalo za mobilni telefon.... (izbirni predmet OGL)...

Obdelava gradiv - les (2. izdelek)

Pri izbirnem predmetu OGL smo že končali drugi izdelek (obešalo za ključe). Ročne spretnosti vedno prav pridejo. Nekateri so prave umetnine. (Foto: Simon K.)

Obdelava gradiv- kovine (1. izdelek)

Končan je prvi izdelek (obešalo za ključe). Prav vsi so edinstveni in služijo svojemu namenu. (Foto: Simon K.)

Obdelava gradiv - kovine (2. izdelek)

Pri izbirnem predmetu smo končali že drugi izdelek (svečnik) in že pridno načrtujemo tretjega. (Foto: Simon K.)

Regijsko tekmovanje iz tehnike in tehnologije obdelav 16/17

Na OŠ Maksa Pečarja je potekalo že 40. regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav. (Foto: Simon K.)

Prva pomoč - 8. razred

8. razred je imel TD (prva pomoč). Predstavnici Rdečega križa sta predstavili komplet prve pomoči in postopke ob nesreči. Učitelj Simon je predstavil delo in namen Gorske reševalne službe, pripravo na turo, ukrepe ob nesreči in opremo. Preizkusili so tudi zajemalna nosila in nosila UT2000. Učiteljica Tjaša pa postopke oživljanja in delovanje defibrilatorja, ki ga že imamo v šoli. (Foto: Simon K.)

TD - robotika (8. razred) 2016/17

Obiskali smo Fakulteto za elektrotehniko in robotiko v Ljubljani. Izvedeli smo veliko o rabi robotov v vsakdanjem življenju. Nato smo v parih sestavili robotsko vozilo, ki je moralo čim hitreje slediti črti in odpeljati krog. Zmagali sta dekleti. (Foto: Simon K.)

Modelarstvo 2016-17

Modelarji so izdelali pionirski jadralni model A1 - tekmovalni in se pripravljajo za tekmovanje.

“Razglednice Šmarne gore” - likovna kolonija

V torek, 16. 5. in v četrtek, 18.5. smo se z učenkami 9. razreda Juto Kremžar, Andrejo Sintič, Elo Kropivšek in Kandito Rexhbeqaj udeležili 20. Likovne kolonije na Šmarni gori. (Foto: Damjana S. Š.)

Šola v naravi - 1. razred 2017

Utrinki iz šole v naravi za 1. razred.

ŠVN za 5. razred - Radenci 2017

Utrinki iz šole v naravi za 5. razred v Radencih. (Foto: Ema B.)

Ex tempore 2017 - KD za 6. do 9. razred

Foto: Damjana S.Š.

Šola v naravi - 7. razred 2017 (Ptuj)

Šola v naravi za 7. razred 2017.

Bodoči prvošolčki na obisku 2017

V četrtek, 8.6. so nas obiskali bodoči prvošolčki in njihovi starši. Naši učenci so skupaj z mentorji pripravili nastop, ki nas je ponovno navdušil. Foto: Vesna K.

Dan državnosti - proslava 2017

Proslava v počastitev dneva državnosti in podelitev priznanj in nagrad najbolj izstopajočim učencem in učenkam v letu 2016-17. (Foto: Simon K.)

Delavnice dramske igre

Delavnice dramske igre – zaključna predstava (foto: Vesna Anđelković)

(Skupno 6.476 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.