Šolsko leto 2016/17


 

Podatki in slike na spletni strani so izključna last šole ali avtorjev. Slik in drugega gradiva ni dovoljeno obdelovati, posredovati, kopirati ali objavljati brez soglasja avtorjev oziroma šole.

 
Delavnice dramske igre

Delavnice dramske igre – zaključna predstava (foto: Vesna Anđelković)

7 Slike

Dan državnosti - proslava 2017

Proslava v počastitev dneva državnosti in podelitev priznanj in nagrad najbolj izstopajočim učencem in učenkam v letu 2016-17. (Foto: Simon K.)

11 Slike

Bodoči prvošolčki na obisku 2017

V četrtek, 8.6. so nas obiskali bodoči prvošolčki in njihovi starši. Naši učenci so skupaj z mentorji pripravili nastop, ki nas je ponovno navdušil. Foto: Vesna K.

19 Slike

Šola v naravi - 7. razred 2017 (Ptuj)

Šola v naravi za 7. razred 2017.

17 Slike

Ex tempore 2017 - KD za 6. do 9. razred

Foto: Damjana S.Š.

28 Slike

ŠVN za 5. razred - Radenci 2017

Utrinki iz šole v naravi za 5. razred v Radencih. (Foto: Ema B.)

6 Slike

Šola v naravi - 1. razred 2017

Utrinki iz šole v naravi za 1. razred.

10 Slike

“Razglednice Šmarne gore” - likovna kolonija

V torek, 16. 5. in v četrtek, 18.5. smo se z učenkami 9. razreda Juto Kremžar, Andrejo Sintič, Elo Kropivšek in Kandito Rexhbeqaj udeležili 20. Likovne kolonije na Šmarni gori. (Foto: Damjana S. Š.)

7 Slike

Modelarstvo 2016-17

Modelarji so izdelali pionirski jadralni model A1 - tekmovalni in se pripravljajo za tekmovanje.

7 Slike

TD - robotika (8. razred) 2016/17

Obiskali smo Fakulteto za elektrotehniko in robotiko v Ljubljani. Izvedeli smo veliko o rabi robotov v vsakdanjem življenju. Nato smo v parih sestavili robotsko vozilo, ki je moralo čim hitreje slediti črti in odpeljati krog. Zmagali sta dekleti. (Foto: Simon K.)

14 Slike

Prva pomoč - 8. razred

8. razred je imel TD (prva pomoč). Predstavnici Rdečega križa sta predstavili komplet prve pomoči in postopke ob nesreči. Učitelj Simon je predstavil delo in namen Gorske reševalne službe, pripravo na turo, ukrepe ob nesreči in opremo. Preizkusili so tudi zajemalna nosila in nosila UT2000. Učiteljica Tjaša pa postopke oživljanja in delovanje defibrilatorja, ki ga že imamo v šoli. (Foto: Simon K.)

8 Slike

Regijsko tekmovanje iz tehnike in tehnologije obdelav 16/17

Na OŠ Maksa Pečarja je potekalo že 40. regijsko tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologije obdelav. (Foto: Simon K.)

14 Slike

Obdelava gradiv - kovine (2. izdelek)

Pri izbirnem predmetu smo končali že drugi izdelek (svečnik) in že pridno načrtujemo tretjega. (Foto: Simon K.)

29 Slike

Obdelava gradiv- kovine (1. izdelek)

Končan je prvi izdelek (obešalo za ključe). Prav vsi so edinstveni in služijo svojemu namenu. (Foto: Simon K.)

28 Slike

Obdelava gradiv - les (2. izdelek)

Pri izbirnem predmetu OGL smo že končali drugi izdelek (obešalo za ključe). Ročne spretnosti vedno prav pridejo. Nekateri so prave umetnine. (Foto: Simon K.)

21 Slike

Obdelava gradiv - les (1. izdelek)

Končan je prvi izdelek - stojalo za mobilni telefon.... (izbirni predmet OGL)...

10 Slike

Pozdrav pomladi 2016/17

Prireditev Pozdrav pomladi je potekala v Ljudskem domu 29.3.2017. (Foto: Barbara Reya)

5 Slike

TD - 4. a (izdelava svetilnika) 2017

Učenci 4. a smo na tehniškem dnevu preizkušali elektriko in izdelali čudovite svetilnike. (Foto Tina Jama Kovač)

15 Slike

KD za 5. razred (Po poteh kulturne dediščine 2017)

V torek, 14. 3. 2017, smo se z avtobusom odpravili proti Gorenjski. Ustavili smo se v Vrbi , kjer smo si ogledali PREŠERNOVO ROJSTNO HIŠO. Pot smo nadaljevali v Rodine, kjer se je rodil JANEZ JALEN, duhovnik, pisatelj in dramatik. Pranečak pisatelja JANEZA JALNA nam je slikovito pripovedoval o Jalnovem življenju in njegovi šegavosti. V Finžgarjevi rojstni hiši smo na posnetku poslušali Finžgarjevo pripoved, kjer smo izvedeli, kako strogo so ga doma vzgajali. Žal pa si nismo mogli ogledati Janševega čebelnjaka. Ogled nam je preprečilo gradbišče. Kulturni dan smo zaključili v Žirovnici, kjer stoji Čopova domačija. MATIJA Čop je bil Prešernov največji prijatelj. Polni vtisov in novih spoznanj smo se odpeljali v šolo, kjer smo s pomočjo učnih listov strnili misli o pomembnih slovenskih možeh. (Foto: Vesna K.)

15 Slike

Snemanje TV oddaje Ribič Pepe

Zadnji mesec 3.b na šoli in okolici snema oddajo Ribič Pepe. Tokrat smo se odpravili v živalski vrt v prijetni družbi filmske ekipe. Oddaja bo na sporedu jeseni.

20 Slike

Tečaj drsanja (1. do 5. razred)

Danes se je pričel v Hali Tivoli trodnevni tečaj drsanja za vse zainteresirane drsalce od 1. do 5. razreda. (Foto: Peter B.)

15 Slike

TD - 2 .r (Dom nekoč 2017)

V sredo, 15. februarja smo z drugošolci in učiteljico Mojco odšli v Mestni muzej. Sprejela nas je "gospodinja" Magdalena, ki nas je skozi zgodbo popeljala v dom iz leta 1950. Spoznali smo, kako so gospodinje včasih skrbele za dom. Preden smo se preskusili v različnih opravilih, smo si zavezali predpasnike. Opozorila nas je tudi, da takoj pospravimo za seboj. (Foto: Vesna K.)

19 Slike

TD - 5. r (Ogled Emone 2017)

V petek, 17. februarja smo s petošolci odšli na ogled starega dela Ljubljane. Zbrali smo se na Kongresnem trgu, kjer sta nas pričakali dve vodički. V skupinah smo si šli ogledat začetke rimske Emone. V podhodu so nam na maketi Emone razložili, kako dobro je bilo v tistih časih urejeno mesto. Videli smo tudi ostanke rimske ceste.V Cankarjevem domu smo spoznanja utrdili ob reševanju učnih listov. (Foto: Vesna K.)

14 Slike

Zmajev karneval 2017

Tudi letos so se učenci, učenke in njihovi mentorji udeležili pustnega karnevala v Ljubljani. Bilo je super. (Foto: Božo S.)

12 Slike

ŠVN-6. razred 2017 (Planica)

Šola v naravi za učence 6. razreda v CŠOD Planica.

7 Slike

ŠVN - 4. razred 2017-17 (CŠOD Medved)

Šola v naravi za 4. razred v CŠOD Medved. (Foto: Peter B.)

34 Slike

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku 2017

Učenci in učenke, ki sodelujejo pri dramskem krožku, pevskem zboru in ostali nastopajoči, so skupaj z mentorji pripravili krasno proslavo. (Foto: Tomaž K.)

14 Slike

Bodoči prvošolčki 2016/17

V četrtek, 2. februarja 2017, na svečenico so nas obiskali bodoči prvošolčki in njihovi starši. Že ob vhodu v šolo nas je pričakala čudovita glasba Dore Tomori in Dore Dresler. Učiteljice Mojca L. in Ema B., Maja V. in Marija J., Mojca K. in Helena S., Mojca U. in Nina Š. ter Tanja H. in Andreja A. so otroke pričakale z obeski sovic, rokavičk, medvedkov, pingvinčkov in čudežnega lončka. Starši so svoje otroke pospremili v telovadnico. Starše in otroke sta pozdravila ravnatelj Božo Starašinič in svetovalna delavka Olga Oven. Ponovno so nas spet presenetili mali akrobati pod vodstvom Urše Makovec in Helene Predalič. Zastajal nam je dih ob pogledu na mlade virtuoze na mali prožni ponjavi. Foto: Vesna K.

19 Slike

TD - 7. razred (lesarstvo) 2016/17

V petek smo obiskali srednjo lesarsko šolo v Škofji Loki. Izvedeli smo marsikaj zanimivega in izdelali pručko. (Foto: Simon K.)

25 Slike

Šola poje in igra 2016

Šola poje in igra - prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnost 2016.

5 Slike

Peka prazničnih piškotov 2016

Čar prihajajočih praznikov so prijazni stiski rok, tople besede in iskrice želja v očeh vsakogar. Učiteljice Vanja, Marija, Jasmina

7 Slike

Novoletni sejem 2016/17

Z izdelki, ki so jih naredili učenci in učenke v ponedeljek smo zbirali denar za šolski sklad (prostovoljni prispevki). Foto: Simon K.

33 Slike

TD - izdelava izdelkov za sejem 2016

28.11. smo izdelovali različne izdelke za novoletni sejem. (Foto: Jaka P., Simon K.)

36 Slike

TD - Dan slovenske hrane 2016

Vsi učenci naše šole smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Spoznavali smo pomen zdrave in lokalno pridelane hrane. (Foto: Tomaž K., Simon K.)

47 Slike

TD - 7. razred (Polhov Gradec 2016)

Obiskali smo Muzej pošte in telekomunikacij in se udeležili delavnic "Dnevi grafike". Bilo je lepo. (Foto: Simon K.)

43 Slike

TD - 9. razred (gradbeništvo)

Učenci 9. razredov so imeli 8.11. TD. Obiskali smo srednjo gradbeno, geodetsko in okoljevarstveno šolo kjer smo spoznali različne poklice in se preizkusili v 7. različnih delavnicah. Foto: Simon K.

26 Slike

ŠVN - Vojsko (8. razered 2016)

Šola v naravi za 8. razred (Vojsko nad Idrijo 2016). Foto: Pavel V., Petra K.)

44 Slike

Jesenske delavnice prvošolcev 2016

Pravijo, da toliko barv, kreativnosti in izvirnosti kot prinese jesen, ni mogoče zaznati prav v nobeni barvni paleti. In tega se še kako zavedajo tudi naši prvošolci, ki so že ob vstopu v šolo pokazali veliko mero zanimanja in otroške ustvarjalnosti. Izvedli smo kar tri jesenske delavnice, vse skupaj pod imenom Tetka jesen. (Foto: Učiteljici Vanja Užmah in Marija Jurman)

12 Slike

Izbirni predmet - NPH

Pri izbirnem predmetu so učenci pripravljali mehiške tortilje. Bile so izvrstne, preverjeno...(Foto: Tjaša G.)

6 Slike

Floorball 2016

Danes je na naši šoli potekalo šolsko prvenstvo v floorballu za najmlajše učence(5.r in mlajši).Tekme so bile borbene in v duhu fair play-a. Žal ekipa FRS ni zabeležila zmage, borbenosti pa jim prav gotovo ne gre očitati. BRAVO FRS!!! (Foto: Peter B.)

6 Slike

Tehnološke delavnice zavoda 404 (tehniški dan za 6. r)

6. razred je imel 13.10. tehniški dan. Obiskali smo prostore Zavoda 404, katerega moto je: "Kar ne obstaja, ustvarimo!". Izdelali smo "elektronsko broško" in sprogramirali svojo prvo računalniško igrico. Imeli smo se super. (Foto: Simon K. in Pavel V.)

35 Slike

Obisk policije - 1. razred 2016

Učenci 1. razreda so obiskali policiste in se seznanili z njihovo. Bilo je lepo. (Foto: Tanja H.)

17 Slike

ND za 9. razred (Posočje 2016)

Obiskali smo Idrijo (Antonijev rov, grad) in Kobarid (muzej 1. svetovne vojne, kostnico), se nazaj vračali ob reki Soči do Nove Gorice in po Vipavski dolini nazaj... Imeli smo se lepo. (Foto: Simon K.)

26 Slike

Vrtec Šentvid  2016

Vrtec Šentvid na obisku 2016 (Foto: Peter B.)

11 Slike

ŠD - 1. in 2. razred (20.9.16)

Foto: Helena P.

27 Slike

Taborniki na obisku v 1. razredu

Foto: Helena P.

13 Slike

Osilnica - ŠVN za 2. razred 2016

Vse gre po planu. Plavalne skupine so sestavljene, veliko smo se igrali in sonček nas je cel dan spremljal. Vsi smo super. Pozdravčke iz Osilnice

29 Slike

ND - 8. razred (Velenje)

Obiskali smo muzej premogovništva, spoznali veliko novega o energiji in vplivu rudarjenja na pokrajino. V rimski nekropoli smo poslušali zanimive zgodbe iz antičnega obdobja. (Foto: Petra K.)

7 Slike

Svetovni pokal v kajaku - Tacen 2016

Četrtošolci smo v petek, 9.9.2016 uživali v TAcnu, kjer smo navijali za naše kajakaše. Ob tem pa smo doživeli še marsikaj zanimivega. (Foto: Tina J. K.)

25 Slike

1. ŠD za 8. in 9. razred 2016

1. ŠD za 8. in 9. razred 2016. Obiskali smo vrh Staneta Kosca na Rašici in se povzpeli na razgledni stolp, s katerega je bil imeniten razgled na okolico, tudi Šentvid. (Foto: Simon K.)

12 Slike

1. ŠD za 2. in 3. razred

1. ŠD za 2. in 3. razred. Pohod na Slavkov dom na Golem brdu. Foto: Peter B.

6 Slike

Adaptacija šole 2016

Takole se je začelo...(Foto: Božo S.)

19 Slike

(Skupno 3.834 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI