Skoči na glavno vsebino
Select Page

Projekt je bil izpeljan kot enkraten dogodek.

2014/15 

KAMNIK

Projekt Dan kulturne raznolikosti je potekal v četrtek, 14.5.2015, v Kamniku.

Naši gostitelji so nas toplo sprejeli na pozdravni prireditvi v Kulturnem domu Kamnik, kjer nas je v dan pospremilo kar nekaj govorov ljudi, ki so zaslužni, da bomo program izpeljali, med drugim tudi župan občine Kamnik gospod Marjan Šarec.

Popeljali so nas po zgodovinskih poteh mesta Kamnik, za katerega nismo vedeli, da je vzgojil tako veliko pomembnih ljudi v slovenski zgodovini npr. Rudolfa Maistra, slovenski general in pesnik, Ivan Vavpotič, slovenski slikar in avtor prvih jugoslovanskih znamk, Marija Vera, ena prvih slovenskih igralk in režiserk, Josip Nikolaj Sadnikar, slovenski veterinar in zbiratelj umetnin in tudi danes zelo znan obraz s televizijskih ekranov in glas radijskih postaj slovenski humorist Denis Avdić.

Popeljali so nas tudi do gradu Zaprice, ki je obnovljen in ima na ogled prekrasno zbirko starih predmetov iz različnih zgodovinskih obdobij. Tu so nam pripravili krasen medkulturni glasbeni in pravljični program. Sledil je sprehod po čudovitem Kamniku.

Za zaključek pa smo uživali še pri ogledu muzikla z naslovom Čarovnik iz Oza, ki nas je vse toplo nasmejal.

Hvala gostiteljem za prečudovit in kulturno bogat dan.

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.