Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 7. 3. 2024 smo učenci 2. a in 2. b imeli tehniški dan “DOM NEKOČ”. Z avtobusom smo se odpeljali v Mestni muzej.
Za nas so v muzeju pripravili delavnico, na kateri smo spoznali, kako so nekoč skrbeli za dom. Gospodinja Magdalena nas je popeljala v čas pred več kot 70. leti. Najprej nam je prikazala in razložila, kaj bomo delali po skupinah.

Pekli smo piškote, se učili treti orehe in jih mleti. Pokazala nam je, kako se s kavnim mlinčkom melje kavo. Nekateri so se pošteno utrudili pri mletju kave. Predstavila nam je tudi, kako so včasih prali perilo na roke in kje so obešali perilo. Videli smo tudi različne stare likalnike in tudi likali perilo. Poskusili smo tudi, kako se zašije gumb. Kar doobro nam je šlo šivanje gumbkov ob pomoči učiteljic. Naša spremljevalka Sanela pa je vse fotografirala. Ob koncu smo dobili tudi učne liste, ki smo jih izpolnili v šoli. Veliko smo se naučili. Hvaležni smo, da smo se lahko preskusili v opravilih, ki jih danes ne poznamo več. Z nami sta bili tudi učiteljica Mojca Urh in vodička Sara.

Foto: Sanela Tatarević
Izbrala fotografije za objavo in zapis: Vesna Kastelic


 

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.