Skoči na glavno vsebino
Select Page

RAČUNALNIŠKO TEKMOVANJE BOBERČEK IN MALDI BOBER – PRIJAVE!

Tudi v šolskem letu 2023/2024 bomo na šoli izvedli tekmovanje v računalniškem mišljenju Bober. Šolsko tekmovanje bo potekalo od 6. do 17. novembra 2023.

Tekmovanje je v OŠ uradno razdeljeno v dve kategoriji:

  • tekmovanje Bobrček (2.-5. razred OŠ),
  • tekmovanje Mladi bober (6.-9. razred OŠ).

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve so objavljene knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujete na papir. Učenci od 6. do 9. razreda tekmujete na računalnikih. Tekmovalci boste imeli za reševanje tekmovalnih nalog na voljo 40 minut.  Tekmovalne pole iz preteklih let (v ločenem dokumentu so priložene tudi rešitve) lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko z učenci višjih razredov rešujete tudi pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam med tekmovanji za goste izberete tekmovanje in kliknete na tekmuj. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog. Najboljši tekmovalci se uvrstijo na državno tekmovanje.

Prijave

Za tekmovanje se prijavite razrednikom najkasneje do tega četrtka, 27. 10. 2023.

 

 

 

 


 

(Skupno 412 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.