Skoči na glavno vsebino
Select Page

Prihod v Šentvid

Z Vojskega odrinemo v petek ob 12. uri. Če ne bo kakšnih prometnih presenečenj, bomo pred šolo predvidoma okoli 13.45, sicer pa kakšno minuto kasneje.
Se vidimo.

 


Četrtek

Končuje se še en dan našega druženja. Dopoldne je A razred obiskal tiskarno Slovenija, B razred pa se je s kolesi odpravil do plezališča, kjer so plezali. Igrali smo badmminton in metali frizbi. Po odličnem in obilnem kosilu se je A razred seznanil z načinom dela reševalnih psov. Igrali smo se skrivalnice, a nas je kuža vedno našel. Malo smo se podučili tudi o plazilcih. Imeli smo priložnost, da primemo pravo kačo. B razred pa je imel osnove orientacije saj je jutri pred odhodom na vrsti orientacijski tek. Bomo videli, kdo si je največ zapomnil.
Sedaj gremo po drva, da bomo zakurili ognjišče, na katerem bomo pekli hrenovke in jabolka. To je naš poslovilni večer.

Ita & Zarja

 


Sreda

Danes dopoldne smo šli raziskovati potok Gačnik. Iskalo, opazovali, spoznavali in razvrščali smo živali. Na podlagi najdenih živali smo določili stopnjo čistosti potoka. Ugotovili smo, da je potok zelo čist. Kasneje smo se prelevili v “masterchefe” in izdelovali smo si idrijske žlikrofe za kosilo. Le ti so idrijska specialiteta. Res so dobri. Takoj jih je zmanjkalo saj smo vse pojedli. Popoldne je A razred izdeloval zasilna bivališča v gozdu, B razred pa se je seznanjal z delom reševalnih psov. Proti večeru smo šli na krajši sprehod z zanimivo Igro “teči in se deri na glas”. Po večerji pa smo se šli še štafetne igre. Čaka nas še obilen počitek.

Julija & Ana (7.a)


 

Torek

Prva dejavnost danes za B razred je bila obisk tiskarne Slovenija in seveda pohod do tja.  Vodič nam je vrhunsko razkazal delovanje. A razred pa je odkolesaril do naravnega plezališča “Za robom”, kjer so se najbolj pogumni preizkusili v plezanju. Ostali so igrali frizbi ali badminton. Po kosilu smo učenci B razreda imeli kolesarsko turo do Hudournika, ki tudi nas ni razočaral z razgledom. A razred pa se je uril v orientaciji na terenu na vse možne načine. Šli so se tudi povezovalne ali “timbilding” igre. Zanimivo. Pred večerjo smo se družili, igrali karte, košarko, pink ponk. Po večerji pa smo se nasmejali ob igranju nagajivih igric. Prav vsi smo sodelovali. Danes smo že bolj utrujeni in bomo najbrž prej zaspali…

Miha & Matjaž (7.b)


Ponedeljek

Danes smo prišli na Vojsko nad Idrijo po zelooo zanimivi cesti. Hvala šoferju. Z velikim tekom smo pojedli šolsko malico. Razkazali so nam dom, spotoma pa smo se še seznanili s pravili. Po pripravi postelj in sob je sledilo res odlično kosilo. Nato smo se A razred odpravili na kolesarsko turo do Hudournika, od kjer smo imeli prelep razgled na dolino Trebuše, zahodne Julijske Alpe in okoliške vršace. B razred pa se je uril v preživetju v naravi z izdelovanjem bivakov, oziroma zasilnih bivališč. Vsi lačni smo se zatekli k večerji. Nato pa smo se šli zelo zanimivo igro. Po domu so bili skriti listki z vprašanji, mi pa smo morali listke najti in odgovoriti na vprašanja. Upamo na mirno noč.

Nekaj fotografij je že v galeriji.

Frida & Lara (7.a)


Učenci 7. razreda smo uspešno prispeli v šolo v naravi na Vojsko.

 

 

 

 

(Skupno 425 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.