Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto se je odvilo že 10. TIM-ovo tekmovanje s papirnatimi letali in drsalci za osnovnošolce in odrasle, ki ga prireja Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Predstavnika naše šole, Maj in Mak Murovec sta se imenitno odrezala v disciplini preleta in osvojila 2. in 3. mesto med osnovnošolci (prijavljenih je bilo še več, a so zboleli oziroma niso mogli priti).
V prispevku RTV SLO sta na svoj zanimiv način tudi povedala, kaj ju pritegne k takšnemu tekmovanju.

 

 

Omeniti velja, da so prvi trije v tej disciplini edini nastopili z rotacijskim prototipom letala in si poleg poznavanja aerodinamike, do odličnih rezultatov, pomagali še z znanjem balistike. Verjetno se tega niti dobro ne zavedajo, saj gre bolj za učiteljske zadeve.
Med modelarji, je v disciplini drsalcev tokrat nastopil tudi njihov “mentor” in se z drugim mestom najbolj približal serijskemu zmagovalcu TIM-ovih tekmovanj, Igorju Šubicu iz Radovljice.
Konec meseca marca se bodo odvile še slovenske kvalifikacije za svetovno prvenstvo v papirnatih letalih, ki se vsake štiri leta prireja v Hangerju 7, v Salzburgu, pod okriljem Redbulla.

Lep pozdrav,
Robi Teršek

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.