Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 3. maja 2018 bo športni dan za učence 6. do 9. razreda (TRADICIONALNI POHOD – POT OB ŽICI).

ZBOR PRED LJUDSKIM DOMOM OB 8.15

ODHOD AVTOBUSA IZPRED LJUDSKEGA DOMA ob 8.30

Predviden prihod v šolo je med 12.30 in 13.00 uro.

Malica in kosilo bo.

 Pohod po Poti ob žici je bil prvič organiziran leta 1957. Pohod poteka po skoraj 35 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev in je zato dobila ime Pot ob žici. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945 na ta dan od vstopa v Evropsko unijo praznujemo tudi Dan Evrope.

Danes pa je to največja športno-rekreativna prireditev pri nas, saj vsako leto privabi več kot 30.000 udeležencev. S prireditvijo želijo spodbujati čim več gibanja in zdrav način življenja.

 Dežurni učenci prevzamejo malico iz kombija in jo razdelijo učencem, ki jo spravijo v svoje nahrbtnike. Poleg šolske malice naj bo v nahrbtniku še kaj dodatne osvežilne pijače. Pot je dolga 10 km, zato poskrbite za udobno pohodno športno opremo, ki naj bo prilagojena vremenski napovedi.

 Pot ob žici bomo pričeli v Polju KT-5 pri trgovini Mercator Zaloška 168 in končali na KT-8 Livada pri gostilni Livada. Na vseh kontrolnih mestih pridobite kontrolni žig na kartonček, ki ga boste dobili od razrednika na avtobusu.

  SMER NAŠEGA POHODA

 Polje – Trgovina Mercator Zaloška 168

Fužine – Gostilna Babnik pri Fužinskem gradu

Preko Golovca na

Rudnik – križišče Dolenjska cesta in Peruzzijeva ulica

Livada – gostilna Livada

 Na cilju pri gostilni Livada nas bo ob 12.00 čakal avtobus, ki nas bo odpeljal nazaj v šolo na kosilo. 

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.