Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tekmovanje BOBER je namenjeno učencem, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva. Naloge so zabavne in zahtevajo veliko mero logičnega razmišljanja. Letos je v Sloveniji tekmovalo preko 29 tisoč tekmovalcev.
Tekmovanje je potekalo od 13. do 17. novembra 2017.

Od 2. do 5. razreda so učenci reševali naloge na pole. Od 6. do 9. razreda pa preko računalnika. Na razredni stopnji je sodelovalo 100, na predmetni pa 65 učencev in učenk, skupaj torej kar 165.

Na razredni stopnji so učenci osvojili 55, na predmetni pa 25 bronastih priznanj, skupaj torej kar 80 bronastih priznanj.

Na državno tekmovanje se je uvrstil Marko Gartnar iz 9. razreda. Bravo!

Državno tekmovanje bo 13. januarja 2018 v Ljubljani.

Sicer pa je najpomembneje, da učenci v reševanju nalog uživajo, se kaj novega naučijo in pridobivajo nove izkušnje.

 Žal je imelo veliko tekmovalcev tehnične težave z interaktivno nalogo Odpiranje sefa, zato se je Programski svet tekmovanja odločil, da nalogo razveljavi (6. do 9. razred).

Seznam učencev in učenk, ki so osvojili bronasto priznanje:

Bronasta priznanja 2017_18

Naloge z razloženimi rešitvami najdete tu: 
http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-re%C5%A1itve

 

Vsem udeležencem tekmovanja iskrene čestitke.

Mentor: Simon Kurinčič

 

 

 

 

 

 

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.