Skoči na glavno vsebino
Select Page

Orientacija je šport, ki ponuja izziv vsem: mladim in odraslim vseh starosti, rekreativcem in vrhunsko pripravljenim tekačem, celo invalidom. Orientacija omogoča gibanje v naravi, poleg tega je zanjo v gozdu potrebno uporabiti tudi svojo glavo.

Orientacija je lahko šport ali rekreativna dejavnost. Navadno poteka v naravi, gozdovih ali mestnih parkih. Tekmovalec – orientacist, mora v čimkrajšem času le s pomočjo karte in kompasa preteči ali prehoditi svojo pot, pri precizni orientaciji pa rešiti niz problemov. Pot je označena na karti s krožci, v naravi pa s kontrolnimi točkami, oranžno-belimi zastavicami. Vrstni red točk je določen, med njimi pa si vsak sam izbira pot. Dolžina in težavnost proge se razlikuje glede na spol, starost, izkušnje in pripravljenost tekmovalcev. Več o orientacijskem teku najdete tukaj: http://www.orientacijska-zveza.si/orientacija.html

Včeraj smo organizirali tek v okolici šole za učence izbirnih predmetov ŠSP in ŠZZ, pridružili so se tudi nekateri učenci 4., 5., 6. in 7. razredov. Na voljo so bile štiri različne proge. Prav vsi učenci so uspešno opravili s progami, nekateri hitreje, drugi malo počasneje. A pomembno je to, da so pri tem uživali.

V spodnji priponki si lahko ogledate informativne rezultate:

Rezultati orientacijeskega tega OŠ FRS

Nekaj fotografij je v fotogaleriji.

 

 

 

 

 

 

 

Vsem udeležencem čestitamo za uspešno najdene kontrolne točke in radovednost.

 

Simon Kurinčič

 

 

 

 

 

 

(Skupno 248 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.