Skoči na glavno vsebino
Select Page

PREDVIDENI PRIHOD PRED ŠOLO JE V PETEK MED 15.00 in 15.30. 

PONEDELJEK: Na poti smo se ustavili ob Divjem jezeru. Po nastanitvi v domu in kosilu smo ponovili osnove orientacije, spoznali okolico doma in se preizkusili v klekljanju. Po večerji nas čaka še sprehod s svetilkami in zaslužen počitek.

TOREK: Dopoldan smo obiskali partizansko tiskarno, ki leži skrita v strmem robu vojskarske planote.  Pohod je bil kar naporen in odlično kosilo toliko bolj zasluženo: korenčkova juha, pečen piščanec z domačimi mlinci in endivija s krompirjem. Za povrh pa puding z domačim jagodnim prelivom_mmmm. Popoldne smo izdelovali zavetišča v gozdu, po večerji pa nas čakajo šaljive igre in veliko smeha.

SREDA: Tako kot vsak, se je tudi današnji dan začel z jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo raziskali bližnji potok, v katerem je polno življenja, nato pa smo po dolgem času zasedli učilnico in naučili robote Lego Mindstorms, da so ubogali naše ukaze. Športno popoldne smo preživeli na kolesih in v bližnjem gozdu, kjer smo raziskovali živali v gozdnih tleh. Zvečer smo še malo razgibali možgane, saj nas jutri čaka tekmovanje iz logike.

ČETRTEK in PETEK: Končno nas je zbudilo sonce, ki nas je zvabilo na sprehod pred zajtrkom. Po odličnih ocenah za pospravljene sobe smo se lotili priprave kosila – idrijskih žlikrofov. Nato nam je coprnica Mafalda začarala gozd, iz katerega smo se vsi rešili z reševanjem njenih zagonetnih zank in ugank. Kosilo, katerega meni že poznate, je bilo izvrstno in nabrali smo si dovolj energije za tekmovanje iz logike, popoldanski orientacijski tek ter večerni ples. Jutri je zadnji dan, ko bomo spoznali živali doma: kače, legvana, hrčke, želve, paličnjake … nato pa se po kosilu vrnemo domov.

 

 

Več fotografij je v fotogaleriji.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.