Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tekmovanje BOBER je namenjeno učencem, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Ker ne zahteva posebnega predznanja, se ga lahko udeležijo vsi učenci, tudi tisti, ki v svojem izobraževanju še niso imeli predmetov s področja računalništva. Naloge so zabavne in zahtevajo veliko mero logičnega razmišljanja. Na predmetni stopnji so morali učenci v 40. minutah rešiti 17 nalog, na razredni pa sorazmerno manj.

Tekmovanje je potekalo od 7. do 11. novembra 2016.

Od 2. do 5. razreda so učenci reševali naloge na pole. Od 6. do 9. razreda pa preko računalnika. Na razredni stopnji je sodelovalo 109, na predmetni pa 59 učencev in učenk.

Učenci so osvojili 64 bronastih priznanj. Najbližje uvrstitvi na državno tekmovanje je bila Manca Vrečer, kateri je zmanjkala zgolj točka. Sicer pa je najpomembneje, da učenci v reševanju nalog uživajo, se kaj novega naučijo in pridobivajo nove izkušnje.

Seznam učencev in učenk, ki so osvojili bronasto priznanje:

Seznam učencev – bronasta priznanja

Naloge z razloženimi rešitvami najdete tu: http://dajmi.fri.uni-lj.si/bober/Bober-2016-solsko.pdf

Vsem udeležencem tekmovanja iskrene čestitke.

Mentor: Simon Kurinčič

 

bober

 

 

 

 

 

 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.