Skoči na glavno vsebino
Select Page

Več kot 100 držav iz celega sveta vsako leto drugi torek v februarju praznuje Dan varne rabe interneta.

Dan varne rabe interneta je osrednji dogodek evropske mreže centrov za varnejši internet INSAFE (www.saferinternet.org), v katerem delujejo nacionalni točke osveščanja o varnih ter učinkovitih načinih rabe interneta ter IKT tehnologij. Znotraj mreže že od leta 2005 uspešno deluje tudi slovenski Center za varnejši internet in točka osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI (www.safe.si).

Vsi, ki imate kakršnokoli težavo, vprašanje, ste v dilemi, pojdite na spletno stran Safe.si. Tam boste našli ogromno koristnih napotkov za varnejšo rabo elektronskih naprav in interneta. Napotki so razdeljeni po kategorijah in sicer za otroke, najstnike, starše in učitelje. Vsak bo našel nekaj zase.

Znacka_varna_raba_16

Na šestih od sedmih celin je vsako leto organiziranih na stotine dogodkov z namenom dviga ozaveščenosti o varni uporabi spletnih tehnologij. Od leta 2004, ko je Dan varne rabe interneta  potekal prvič, je znatno prerastel evropske geografske meje in ga sedaj praznujejo že v več kot 100 državah po celem svetu, od Brazilije do Japonske in Kenije. Spodaj si oglejte zemljevid, kje vse se dan varne rabe interneta praznuje po svetu.

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.