Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zopet smo zakorakali v praznično obarvan december, ki pa nam poleg veselja lahko prinese tudi kakšno nevšečnost. V najslabšem primeru celo poškodbo, ki nam lahko za vedno spremeni življenje. Letos policisti že beležijo prve primere poškodb s pirotehničnimi sredstvi.

 

Eden izmed vzrokov je lahko tudi nepravilna in nedovoljena uporaba pirotehničnih sredstev.
Čeprav se naša zavest in miselnost vsako leto izboljšuje, še vedno lahko pričakujemo posamezne primere uporabe teh sredstev.
Na policiji ugotavljajo, da so glavni vzroki za poškodbe nepremišljenost, objestnost in nepravilna uporaba. Pri odraslih prihaja do poškodb večinoma zaradi nepravilne uporabe raket in baterij, pri mladoletnikih pa je poglavitni razlog nepremišljena in objestna uporaba petard.

Odrasli smo odgovorni za posledice neprimerne uporabe pirotehničnih sredstev. Prepričani smo, da nakupe opravite skupaj z otrokom in ne podpirate medsebojnega preprodajanja.

Najbolj pa si želimo, da se z otrokom pogovorite predvsem o obzirnosti, še posebej do tistih, ki jim poki in žvižganje kratijo spanec (bolniki, starejši, mali otroci, živali …) in jim seveda ponudite svoje spremstvo ob morebitni uporabi teh sredstev. Prosimo vas, da nas v naših stališčih podprete.

Nenazadnje tudi zakon dovoljuje uporabo pirotehničnih izdelkov le v času od 26. 12. do 2. 1. in še to za otroke do 16. leta le v prisotnosti staršev.

Več na: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir/446-ne-mei-petart-obdri-vse-prste

roka_poskodba

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 244 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.