Skoči na glavno vsebino
Select Page

V tednu od 10. do 14. novembra je potekalo šolsko tekmovanje v računalniškem razmišljanju Bober, katerega  namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivi logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Tekmovali so učenci in učenke od 2. do 9. razreda. Na šolskem tekmovanju lahko osvoji bronasto priznanje do 1/3 tekmovalcev iz posamezne starostne skupine na šoli, razvrščenih po dosežku, pri čemer mora imeti zadnji prejemnik vsaj 1/2 možnih točk. Bronasto priznanje dodatno prejmejo še vsi tekmovalci, ki so po svojih dosežkih v zgornji 1/5 vseh tekmovalcev te starostne skupine v državi.

Tekmovalo je 141 učencev in učenk. In sicer v kategoriji bobrček 79, v kategoriji mladi bober pa 62. Naloge z rešitvami in obrazložitvijo računalniškega ozadja najdete tukaj.

Skupaj so učenci in učenke osvojili kar  63 bronastih priznanj.

Na državno tekmovanje pa se je uvrstila Zarja Hawlina iz 6. a razreda.  

 

Seznam prejemnikov bronastih priznanj:

Bronasta priznanja Bober 2014

 

Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo! Za Zarjo pa bomo držali pesti 17. januarja na državnem tekmovanju.

Mentor: Simon Kurinčič

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.