Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Danes smo vsi prebivalci MO Ljubljane prejeli v poštne nabiralnike Glasilo Mestne občine Ljubljane. Vsebina je posvečena trenutnim aktualnim dogodkom z naslovom Življenje v Ljubljani med epidemijo. Če glasilo navadno takoj odložite na kup za papirno akcijo, vam svetujem, da tokrat naredite izjemo.

V glasilu je veliko koristnih nasvetov naših priznanih in prizadevnih zdravnikov, zbrane pa so tudi pomembne informacije o koronavirusu (COVID-19).

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) odgovarja na pogosta vprašanja v zvezi s koronavirusom, stanovalcem v večstanovanjskih stavbah posreduje priporočila, ki jim pomagajo pri preprečevanju širjenja virusa, in nam svetuje, kako obvladati stres ter zmanjšati občutek strahu, panike in zaskrbljenosti. Zelo dragocen je prispevek Pomoč svojcem ali prijateljem v duševni stiski, v socialni stiski in v primeru nasilja. Zbrane so institucije in navedeni kontakti, kamor se lahko obrnete po psihološko in drugo pomoč. Dobrodošli so nasveti staršem in odraslim v članku Kako se pogovarjati z otroki o koronavirusu. Otroci se na negotovost, ki je prisotna, odzivajo različno. Zagotovo pa je, da se zgledujejo po obnašanju odraslih. NIJZ svetuje, naj odrasli ostanemo mirni, z otrokom pa se o nastali situaciji moramo pogovarjati. V članku najdemo nekaj kratkih in koristnih nasvetov, kako naj ta pogovor vodimo.

V glasilu je nekaj idej za razvedrilo in namigov za obisk kulturnih prireditev, muzejev, galerij, gledališč in drugih kulturnih ustanov preko spleta.

Upoštevanja vredno je povabilo, naj spremenimo navade in jemo lokalno pridelano hrano. Zbranih je nekaj kontaktov lokalnih kmetij, kjer lahko kupite domače pridelke. Lokalno je boljše!

In še misel iz nagovora župana Zorana Jankovića:

»Danes je čas za solidarnost, čas za sočutje, strpnost in socialnost. Danes je čas za medsebojno pomoč in spoštovanje.«

In še moj namig: vzemite si čas za svoje bližnje, razveselite jih z drobno pozornostjo, bodite prijazni, ljubeči, zabavni in veliko se smejte.

Olga Oven, šolska svetovalna delavka

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.