Skoči na glavno vsebino
Select Page

V naslednjem tednu bomo na šoli izvedli delavnici »Kamera na toboganu«.
Delavnici bosta v torek, 27. septembra, od 14. do 16. ure in v sredo, 28. septembra, od 13. do 16. ure. Delavnici sta namenjeni učencem 1. in 3. razreda. Namen delavnice je, s kamero in z drugimi izraznimi sredstvi, urejanju igrišča, usmerjenega v načrtovanje in nadgradnjo obstoječega prostora. Na delavnicah bodo učenci posneli kratek filmček in projektirali igrišče.
Prvi dan bo delavnica na prostem. Otroci se bodo razdelili v skupine po dva do štiri učence in vsaka skupina bo imela eno snemalno napravo. Otroci bodo po skupinah komentirali igrišče in ga posneli.
Drugi dan bodo učenci skupaj z režiserjem montirali film in z arhitekti risali načrt igrišča.
Pri izvedbi delavnic bodo sodelovali učitelji šole in Urška Kranjc (krajinska arhitektka, v okviru skupine “Pazi! Park” sodeluje pri projektih, ki so usmerjeni k sodelovanju uporabnikov pri urejanju prostora), Andreja Sinčič Štrukelj (arhitektka, projektantka številnih otroških igrišč v okviru biroja AB Štrukelj) in Martin Turk (režiser in scenarist, posnel je več nagrajenih kratkih filmov, ki so bili prikazani po svetu – Cannes, Sarajevo, Los Angeles, Sydney, Stockholm).
Ker je število otrok omejeno, bomo zbirali prijave do zapolnitve mest. Več o izvedbi in prijavnica je na povezavi.

Pazi, kamera na toboganu – opis in prijavnica

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.