Skoči na glavno vsebino

Šolski sklad

Ustanovitev

Zakon o financiranju v vzgoji in izobraževanju – 135. člen nam omogoča ustanovitev šolskega sklada, ki je začel delovati v šolskem letu 2008/09.
Prispevki v sklad so prostovoljni, vključujejo tako finančne kot materialne donacije sponzorjev. V delovanje sklada se vključujejo tako zunanje organizacije, starši, učitelji in učenci (dobrodelni koncerti, eko tržnica, novoletna prireditev, donacije iz namena dela dohodnine…).
Sklad sestavlja 7 članski kolektiv (3. strokovni delavci šole in 4. predstavniki staršev, ki jih je imenoval Svet staršev).

 

Dejavnost sklada

Sklad pridobiva sredstva iz prispevkov staršev, prispevkov občanov, donacij, dobrodelne prireditve, eko tržnice, novoletna prireditev, zapuščin, donacije iz namena dela dohodnine, iz drugih virov…

Namen sklada

Nakup nadstandardne opreme, financiranje dejavnosti posameznega razreda ali oddelka, ki niso sestavni del izobraževalnega programa, oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev, zagotavljanje sredstev za spodbujanje razvojne in raziskovalne dejavnosti učencev, pomoč socialno šibkim učencem.


 

 

 

 

(Skupno 973 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.