Skoči na glavno vsebino
Select Page

2023/24

Tudi letos bomo menjali igre, igrače in športne rekvizite.

Projekt bomo izvedli kot del dejavnosti ‘SKRITI PRIJATELJ’, ko se bomo pred božično novoletnimi počitnicami obdarovali tako, da bomo doma poiskali delujoče, vendar že dolgo ne uporabljene, igrače, športen rekvizite, knjige… in jih izmenjali v obliki tombole.

2022/23

Menjali smo igre, igrače in športne rekvizite.

Projekt smo izvedli kot del dejavnosti ‘SKRITI PRIJATELJ’, ko smo se pred božično novoletnimi počitnicami obdarovali tako, da smo doma poiskali delujoče, vendar že dolgo ne uporabljene, igrače, športen rekvizite, knjige… in jih zavili kot darilo. Vsak učenec je bil darila zelo vesel, nekaj pa so jih med seboj tudi naknadno zmenjali. Cilj je bil dosežen.

2016/17

Združili smo dva dogodka: menjavo knjig in menjavo iger, igrač in športnih rekvizitov.

Dogodek smo izvedli v sredo, 14.6.2017.

Tako smo se dobro pripravili na naše zaslužene počitnice.

*****************************************************************************************************

 S hitrim tempom življenja se je tudi življenje otrok zelo spremenilo. Stvari hitro zastarijo in postajajo otrokom nezanimive, na drugi strani pa so otroci zasuti z novostmi, ki so jim predstavljene tako, da so jim neizmerno všeč. V svetu kapitalizma je za proizvajalce seveda najpomembnejši dobiček, vrednote jih ne zanimajo oziroma so le mrtva črka na papirju.

Otrokom starši seveda želijo ugoditi, a so z izpolnjevanjem otrokovih želja povezani tudi stroški. Prav zaradi tega smo se na šoli odločili, da v okviru Unesca sodelujemo pri projektu menjave iger, igrač in športnih rekvizitov, ki so še uporabni, a jih otroci ne uporabljajo več, ker so se jih naveličali.

Projekt bomo izvedli v tednu otroka, v maju pa si bomo delili primere dobre prakse in fotografije, ki bodo nastale ob izvajanju projekta, z različnimi šolami.

Prispevke o izvajanju projekta, v katerem sodelujejo tudi učenci iz Anglije, bomo objavili tudi v lokalnem časopisu.

Koordinator tega projekta je OŠ Zreče.

VABLJENI.

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.