Skoči na glavno vsebino
Select Page

2023/24

1. NACIONALNI UNESCO PROJEKT OŠ FRANCA ROZMANA STANETA:

UMETNOST V STRPNOSTI

V letošnjem šolskem letu bomo sledili tretjemu Delorsovemu stebru

UČITI SE, DA BI ZNALI ŽIVETI SKUPAJ

16. novembra 1995, na 50. obletnico organizacije UNESCO in podpisa UNESCO-ve ustave, je na svojem 28. zasedanju Generalne konference le ta sprejela dokument

DEKLARACIJA O NAČELIH STRPNOSTI.

Nastala je kot odgovor na povečanje nestrpnosti, nasilja, ksenofobije, rasizma, ustrahovanja, diskriminacije… v takratnem času, kar beležimo tudi zdaj. In naš odgovor na to so številne delavnice s svojimi programi, projekti, na katerih poskušamo otrokom ozavestiti dejavnike, ki pripeljejo do tega.

Tako bomo med drugim spodbujali pogovor, pozitivno komunikacijo, izvedli mediacijo in jih tako učili komunicirati, ko smo v konfliktu, ozaveščali čustva ter njihovo kreativno izražanje skozi likovne, literarne izdelke, oblikovali bomo ples ali dramsko igro ter to posneli na filmček, učence naučili starodavnega gibanja Pozdrav soncu, jih nauči nekaj dihalnih vaj, se učili meditirati, se pogovarjali v zunanji učilnici, oblikovali ure v gozdu… ter vsak po eno (ali več) od dejavnosti izvedli v tednu med 13. in 17.11.2023, ko je tudi Mednarodni dan strpnosti, 16.11.2023.

Prijavnice pošljete do konca oktobra 2023, poročilo do konca decembra 2023.

Tukaj je še dokumentacija za sodelujoče ustanove:

OPIS PRIJAVNICA EVALVACIJA
(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.