Skoči na glavno vsebino
Select Page

V letošnjem šolskem letu smo v sodelovanju z Jadralnim klubom Pirat Portorož uspešno organizirali Jadralni tabor za skupino dvajsetih otrok iz tretjih, četrtih in petih razredov.
V petek ( 9. 6. ) zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti morju, kjer nas je pričakalo sončno vreme, toplo morje in barvite jadrnice razreda Optimist. Okrepčali smo se z malico, potem pa je jadralna učiteljica Tanja Čarman razložila teorijo jadranja, naučili smo se tudi nekaj osnovnih vozlov. Sledilo je obvezno kopanje, saj smo se kar pregreli – na morju je že pravo poletje! Po kosilu smo pripravili jadrnice, spustili v morje motorne čolne, oblekli rešilne jopiče in se namazali s kremo za sončenje. Razdelili smo se v dve skupini in se vkrcali na motorna čolna – enega je vodila Tanja Čarman, drugega pa naša olimpijska tekmovalka Tina Mrak. Bilo nam je v veliko čast, da smo lahko sodelovali s tako vrhunsko jadralko. 
Odpluli smo proti sredini zaliva, otroci pa so se menjavali na jadrnicah ter preizkušali svoje teoretično jadralno znanje v praksi. Bilo je zelo zabavno, še posebej če sta bila na jadrnici dva otroka, saj sta si pri jadranju pomagala in si krajšala čas s klepetanjem.
Po končanem jadralnem delu tečaja smo vso opremo pospravili in z učiteljicama Andrejo in Jasmino odkorakali proti CŠOD Burja. Ustavili smo se na Portoroški plaži, se okopali in pojedli velik sladoled. V CŠOD Burja nas je pričakala topla večerja, nastanili smo se v lepih, kamnitih bungalovih in se igrali na igrišču do noči. Potem je bil na vrsti zaslužen počitek po aktivnem dnevu. 
V soboto ( 10. 6. ) smo pozajtrkovali , spakirali svoje kovčke in se z lokalnim avtobusom odpeljali proti Jadralnem klubu Pirat Portorož. Tam smo pripravili še več Optimistov, saj smo se že prvi dan toliko naučili, da smo želeli več časa preživeti na jadrnicah. Za začetek smo se naučili prevrniti jadrnico, potem pa smo jadrali do kosila. Sledilo je obvezno kopanje, potem pa smo ponovno jadrali, dokler nas ni z morja pregnal temen nevihtni oblak, ki je prešel Portoroški zaliv. Hitro smo pospravili vso jadralno opremo, potem pa smo imeli čas še za kopanje, malico in že so se pripeljali starši in prevzeli svoje otroke. Bilo je zelo zabavno, če bo mogoče, bomo tak tabor ponovili vsako leto.

Tanja Čarman


 

(Skupno 331 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.