Skoči na glavno vsebino
Select Page

Minuli petek in soboto smo se mepijevci in njihovi mentorji ter voditelji odprav mudili na intenzivnem MEPI taboru na Pohorju. 
Namestili smo se v CŠOD Gorenje pod Roglo. Namen dvodnevnega tabora je bila priprava na poskusno in kvalifikacijsko odpravo, ki se bo odvijala v mesecu maju.
V petek popoldne smo najprej ponovili in nadgradili znanje iz prve pomoči in ukrepanja v sili, nato pa še iz orientacije. Najprej teoretično, nato pa še praktično na orientacijskem pohodu v skupinah. Po večerji smo vadili postavljanje in pospravljanje šotorov, nato pa smo si še sami na plinskih gorilnikih pripravili zapozneli obrok. Ker pa s polnim želodčkom spanje ni zdravo, smo še malo igrali odbojko, nogomet in košarko in to kar dolgo v večer :). Posledično smo bili prikrajšani za kakšno uro spanca…a se nismo pritoževali.
Naslednje jutro smo po zajtrku načrtovali pripravljalno mini odpravico (računanje razdalji  in višinskih razlik med kontrolnimi točkami, predviden potrebni čas itd.). Nato pa smo se po skupinah odpravili na traso, katero smo vsi uspešno premagali. Zato je kosilo teknilo toliko bolj. Po kosilu in prostem času, ki pa ga ni bilo veliko, smo analizirali našo mini odpravo (kaj ni šlo dobro, kaj bi lahko spremenili itd.). Nato pa smo imeli kratko predstavitev okolja, naravnih in kulturnih značilnosti, kjer bo v mesecu maju potekala naša letošnja poskusna in kvalifikacijska odprava. To pa bo na Gorjancih. 

Do takrat pa pridno nabirajmo kondicijo in postorimo še ostale aktivnosti (prostovoljstvo, veščina in šport), da dosežemo cilje, ki smo si jih zadali. 

Imeli smo se super, vreme nam je bilo zelo naklonjeno. Vse udeležencev nas je bilo kar 33. Nekaj utrinkov je v fotogaleriji.

Mentorji in voditelji odprav: Aleksandra, Taja, Tadej in Simon


 

 

 

(Skupno 287 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.