Spoštovani starši,

vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021) s katerim je predvideno samotestiranje učencev od 1. do 9. razreda ob ponedeljkih, sredah in petkih. Prvo samotestiranje se bo izvedlo v sredo, 17. novembra 2021, ob pričetku pouka. Učenci se bodo sami in brez pomoči samotestirali s testi, ki jih bodo prinesli v šolo od doma. Teste za samotestiranje lahko starši ali učenci dvignejo v lekarni s predložitvijo zdravstvene izkaznice.

Priporočamo, da učenci ob prisotnosti staršev predhodno izvedejo samotestiranje doma in se spoznajo z načinom samotestiranja v skladu z navodili proizvajalca testa.

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, se ne bo potrebno samotestirati.

Za namen samotestiranja objavljamo obrazec za soglasje staršev, ki ga bodo učenci v torek, 16. 11. 2021, prejeli v tiskani obliki v šoli. Prosim, da izpolnjeno in podpisano soglasje učenci vrnejo v sredo, 17. 11. 2021, pred pričetkom samotestiranja.

Učenci, ki se ne bodo samotestirali oziroma ne bodo izpolnjevali pogoja PCT, se bodo šolali na daljavo. Žal ta pouk ne bo enak kot bi bil, če bi bili učenci v šoli ali pa bi se na daljavo šolali vsi učenci.

 

Obrazec: Soglasje za samotestiranje

Priloga: Protokol samotestiranja učencev

Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo bolezniko Covid 19 na povezavi  http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ODLO2622

(Skupno 809 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI