Skoči na glavno vsebino
Select Page

Projekt Erasmus+ je znova v polnem zagonu!

V lanskem šolskem letu so se naše aktivnosti iz znanih razlogov nekoliko umirile in tudi letošnjega prvega srečanja žal ni bilo mogoče izpeljati v živo. Portugalska šola iz Aveira je kljub temu poskrbela za zanimiv in poučen dogodek na daljavo. Srečanja z vrstniki in spoznavanja učenk in učencev iz partnerskih držav smo se neizmerno veselili. Iz naše šole so, poleg treh učiteljic, sodelovali devetošolci Urban, Nika M., Katarina, Stella, Neža, Tinkara, Nika Z., Polonca, Miša in Pija. Že pred srečanjem so učenci pripravili tri predstavitve – o tradicionalni slovenski prehrani, o tipičnih sestavinah in o prehranjevalnih navadah naših učencev (predhodno smo na to temo izvedli anketo, na katero so odgovarjali učenci in učenke tretje triade).

Program srečanja je bil pester. Spoznali smo portugalsko šolo in mesti Aveiro in Porto. Ni manjkalo kvizov (v Kahootu smo pravi mojstri) in interaktivnih anket (Mentimeter), učenci pa so se imeli možnost bolje spoznati v manjših mednarodnih skupinah.

Medtem ko so potekale virtualne aktivnosti, pa smo v gospodinjski učilnici pripravili nekaj slovenskih tradicionalnih jedi (ajdove štruklje z orehi, enolončnico z ajdovo kašo, belokranjsko pogačo in žlikrofe).

Tudi po zaključku uradnega programa nismo lenarili in si popoldneve krajšali z Erasmus+ dejavnostmi. Poleg nalog, ki so nam jih namenili Portugalci, smo (doma) pripravljali jedi iz partnerskih držav. Naši učenci so se večinoma odločili za grško solato in poljske pieroge. Njami!

Zadnji dan je bil obarvan bolj jezikovno. Iskali smo slovenske ustreznice za fraze, povezane s hrano.

In a nutshell, the virtual mobility was a success!

Komaj čakamo, da se januarja vidimo v živo – v Sloveniji!!!

    

 

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.