Skoči na glavno vsebino
Select Page

Tukaj bomo sproti objavljali počitniške dejavnosti za leto 2020-21.


Poletni počitniški programi Zveze prijateljev mladine (Center in Šiška) so dostopni TUKAJ. Spletne prijave se odprejo v torek, 4.5.2021 ob 7.00 na spletnem naslovu  https://www.zavod-zlro.si/programi/zpm/.


Spoštovani!
Varni internet tudi letos v času poletnih počitnic organizira malo drugačna raziskovanja spleta in računalništva za mlajše in starejše osnovnošolce
v starostnem obdobju od 8 do 13 let.
S pomočjo 5 dnevnega izobraževalnega doživetja otroci postopoma usvajajo znanja varne in odgovorne uporabe spleta, osnove računalništva, pridobivajo veščine robotike, obogatene resničnosti (AR), Interneta stvari (IoT) in spoznavajo gradnike programiranja.

Več na: https://www.varniinternet.si/izobrazevanja/otroci/pocitnice


Med počitnicami CŠOD organizira počitniške tedne, polne veselja, zabavnega športa in ustvarjalnih dejavnosti. Namenjeni so vsem, ki želijo spoznavati naravo, plezati, kolesariti, plavati, se voziti s čolni, iskati skriti zaklad, odkrivati neznane kotičke, se učiti tujega jezika, jahati, risati, tekmovati, se zabavati ob tabornem ognju in preživeti teden v družbi svojih vrstnikov.

V ponudbi je kar nekaj novosti, kot so dopoldanski programi, poletje v Ljubljani, spoznajmo Slovenijo z avtobusom, glasbeno-likovna delavnice, kuharsko usmerjen program, kolesarsko potovanje po Gorenjski, počitnice z gorskim kolesarjenjem, cirkuške počitnice, tehnološko-umetniški tabor, počitnice s športnimi gosti …
Objava razpisa in prijava na www.csod.si 
Prijave sprejemamo do zapolnitve mest preko elektronske prijavnice. 

Prednosti preživetja počitnic v CŠOD:
– majhne skupine
– upoštevanje navodil NIJZ
– možnost koriščenja turističnega bona
– kvalitetni programi
– programe izvajajo strokovnjaki – učitelji z veliko izkušnjami izvajanja programov na prostem
– spoznavanje vrstnikov iz cele Slovenije
– vsi programi vključujejo gibanje, ustvarjanje, druženje, …


Tudi v letošnjem letu smo pripravili katalog Zvez prijateljev mladine iz Ljubljane in Zavoda za letovanje in rekreacijo otrokPočitnice in dejavnosti 2021, v katerem so zbrane vse informacije o zdravstvenih letovanjih otrok in mladih na morju in ostalih dejavnosti za otroke in mlade med poletnimi počitnicami 2021. Hkrati vas obveščamo, da so zdravstveni predlogi od danes naprej že dostopni pri šolskih zdravnikih oz. pediatrih.
Za vse informacije smo vam na voljo za:
·         programe v Ljubljani na 01/513 26 60 oz. mailu zpm.centersiska@gmail.com 
·         za letovanja na 01/513 26 50ali info@zavod-zlro.si


Mladinska zveza Brez izgovora organizira poletno taborjenje za mladostnike. Naše poslanstvo je, da mlajše generacije vzgajamo v aktivne državljane, ki znajo kritično razmišljati, pa tudi predlagati rešitve in jih izpeljati, s tem pa pozitivno doprinesti k celotni družbi. Poudarek našega programa je predvsem zdravje mladih v povezavi z okoljem in trajnostnim razvojem, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic s to tematiko.

Na taborjenju bomo mlade opremili z veščinami za zdravo preživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja, duševnega zdravja in psihoaktivnih substanc. Krepili bomo njihove socialne veščine in jim ponudili orodja in kompetence za uspešen prehod v srednjo šolo in soočanje z izzivi, ki so povezani z obdobjem mladostništva. Pozabili pa ne bomo seveda na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic. 😊

INFORMACIJE ZA STARŠE

KDAJ?
Taborjenje bo potekalo v dveh terminih:

  • od nedelje, 1. avgusta, do sobote, 7. avgusta
  • od nedelje, 8. avgusta, do sobote, 14. avgusta

KJE?
Taborni prostor taborniškega Rodu II. grupe Odredov Celje v vasi Kokarje blizu Mozirja.
Spali bomo v šotorih, prostor pa ima urejeno vso drugo infrastrukturo za naše udobje – kuhinja in sanitarije s toplo vodo.

Prevoz je z doplačilom organiziran iz več krajev po Sloveniji (Koper, Postojna, Ljubljana, Celje).
ZA KOGA?
Taborjenje je namenjeno učencem od 6. do 9. razreda, ki bodo po starosti razdeljeni v homogene skupine, program pa bo sestavljen iz ločenih in skupnih aktivnosti.
KOLIKO STANE?
Cena taborjenja je 220 € z DDV na udeleženca, do 30. junija 2021 pa vam nudimo 10 % popust na polno ceno, kar pomeni, da do konca junija za taborjenje odštejete 198 € z DDV. Za udeležence iz socialno ogroženih družin pa je taborjenje brezplačno, saj ga financirata Ministrstvo za zdravje RS in Mestna občina Ljubljana
PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ
Do prijavnice dostopate s klikom na TO POVEZAVO, za vse dodatne informacije glede izvedbe taborjenja pa obiščite našo spletno stran: https://www.noexcuse.si/programi/no-excuse-tabori/
KONTAKT
Mia Zupančič: 051 318 233 ali mia.zupancic@noexcuse.si


Na Društvu za preventivno delo
pripravljamo za letošnje poletje ponovno počitniški program »HENGAJ Z NAMI!« za najstnice in najstnike v starosti od 13 do 15 let. Program bomo izvajali v dveh terminih: 1. termin: 5.-9. julij ter 2. termin: 16.-20. avgust; in sicer vsak dan (pon – pet) od 10:00 do 14:30.

Program bo za udeležence brezplačen, izvajal pa se bo v prostorih MOL-a na Grablovičevi 28 (Vodmat) v Ljubljani.

Mladostnikom in mladostnicam želimo ponuditi kvalitetno preživljanje prostega časa, ki bo poučno, hkrati pa tudi sproščujoče in zabavno.

Počitniški program vključuje tudi naše preventivne delavnice. Podrobnejši program si lahko preberete na naši spletni strani – TUKAJ!

Prepričani smo, da po napornem šolskem letu omejenih socialnih stikov najstniki še toliko bolj potrebujejo druženje in kvalitetno preživljanje prostega časa s svojimi sovrstniki/-cami v živo.

Trenutna epidemiološka slika pa kaže na to, da bo le-to mogoče.
Društvo za preventivno delo
Tržaška cesta 2
1000 Ljubljana
drustvopd.delo@amis.net
T: +386 1 426 95 61
www.drustvo-dpd.si/
FB stran


 


(Skupno 314 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.