Skoči na glavno vsebino
Select Page

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

V času, ko se je šolski živ – žav preselil v vaše domove, sta zelo pomembni organizacija in rutina delovnega dne. Pri tem vam lahko pomaga nekaj uporabnih nasvetov in napotkov, kako lahko pomagate otroku pri učenju, kako izboljšate svoje učenje, kako se najbolje učite, najdete tudi predlogo za oblikovanje urnika dnevnih dejavnosti in še marsikaj.
Obiščite spletno stran https://www.scoms-lj.si/si/aktualno.html .  Nasvete so pripravili strokovnjaki v Svetovalnem centru za otroke, mladostnike in starše.

Odlomek iz stripa Nasveti za otroke in najstnike:

»Korona čas bo enkrat minil……in takrat bo pomembno, da se bomo vrnili v vsakdanje življenje. Zato v tem času ohranjajmo stike z drugimi, bodimo do njih prijazni, ne širimo sovražnega govora ter si pomagajmo s humorjem preživeti to posebno obdobje. Pogledamo lahko na to tudi kot izziv na čas, da spoznamo sebe na drugačen način, kot smo se poznali prej. Dobili bomo dragocene življenjske izkušnje, ki nas bodo bogatile še naprej in postali bomo večji super heroji, ko bomo skupaj premagali korono.« 

(Avtorja: Daša Vervega, spec. klin. psih. in Jernej Aureoni, najstnik)

Za učenke in učence:

Isa institut – NEKAJ IDEJ,  KI VAM LAHKO POMAGAJO PRI UČENJU NA DALJAVO: povezava tukaj

Risanka: TELESNI STRAŽARJI (odziv telesa na okužbo)

Tibetanske vaje za otroke: povezava tukaj

Razgibajmo Ljubljano – Človek, razgibaj se! (družabna igra): povezava tukaj

 

Želim vam prijeten dan,
Olga Oven, šolska svetovalna delavka

 

 

 

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.