Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z današnjim dnem smo v slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodih nastopile okoliščine, ki omogočajo le izvajanje izobraževanja na daljavo. Zaradi preobremenjenosti sistema je predvsem v dopoldanskem času prihajalo do določenih težav, za kar vas prosimo za razumevanje. Objavljamo usmeritve in priporočila za uporabo orodij pri izvajanju izobraževanja na daljavo.

Prosimo, da se v teh začetnih dneh osredotočite na bolj osnovne vrste komunikacije. Prenašanje izjemno veliko datotek ne priporočamo.

Spletne učilnice
Predlagamo, da jih učenci od 1. do 5. razreda praviloma ne uporabljajo med 9. in 12. uro. V tem času naj ti učenci, če je le možno, uporabljajo druga orodja. Tv Slovenija v tem času  predvaja program z izobraževalnimi vsebinami, ki so primerne za to starostno skupino.

Spletne strani šol
Prosimo starše, da v dopoldanskem času obiske šolskih spletnih strani in učilnic zmanjšajo na najnujnejše.

Z upoštevanjem navedenih priporočil lahko veliko pripomorete k razbremenitvi sistema in zmanjšanju težav.

V kolikor ne morete zaradi preobremenjenosti strežnikov dostopati do spletnih strani in učilnic, pišite dotičnim učiteljem po e-pošti, da vam pošljejo gradiva in navodila za tisti dan po elektronski pošti.
Praviloma so strežniki v popoldanskem času manj obremenjeni, zato je smiselno razporediti delo čez cel dan in ne samo dopoldne.

Arnes se trudi, da bi povečal kapaciteto uporabnikov na svojih strežnikih, kjer šole gostujemo spletne strani in spletne učilnice.
(Skupno 481 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.