Skoči na glavno vsebino
Select Page

Sobota

Danes smo bili dopoldne še z družinami. Sedaj pa smo že na poti v Solun na letališče.

Petek

Z avtobusom smo se zjutraj odpeljali do Makedonskih grobnic v Lefkadio. Ko smo si jih ogledali, smo imeli malico. Potem  smo se odpravili v aristotelovo šolo,  kjer smo si ogledali filmček, ki govori o zgodovini Aleksandra Velikega in Aristotelu. Nato smo se sprehodili do aristotelovega vrta, kjer je Aristotel  učil Aleksandra Velikega o življenjskih modrostih.  Ob 13:00 smo imeli prosti čas z družinami. Dve uri kasneje, smo se odpeljali na večerjo na kmečki turizem nad Nausso, kjer smo imeli tudi zabavo. Plesali smo do večera. Super žur.

Tija

Četrtek

Ko smo se zbudili, smo odšli do avtobusne postaje in se odpeljali do mesta Vergina. Tam smo si ogledali muzej kraljevih grobnic, ki so pod zemljo, hribom. Videli smo grobnico Filipa Makedonskega II. in njegove družine. Nato smo odšli v trgovine s spominki. Potem smo imeli malico. Po malici smo se z avtobusom odpeljali do Verione, kjer smo si ogledali mesto ter cerkev. Nato pa smo se odpeljali nazaj do Naousse. Potem smo imeli prosti čas, odšli smo do družin kjer smo jedli kosilo. Ob 16h smo se zbrali pred ” workshop-om ” v kulturnem centru. Usedli smo se v veliko dvorano, kjer smo vadili in zapeli pesem” All alone am I ”. Nato so države predstavile svoje znane osebnosti, ki so se preselile iz tujine ali pa so prišle od drugod s programom “Timetoast”. Nato smo preko telefonov in tablic reševali kvize o Grčiji s programom  Kahoot. Nato smo imeli prosti čas. Nekateri smo odšli na palačinke. Potem smo odšli vsak k svojemu gostitelju domov in spat 🙂

Frida Gliha in Ana Završnik

Sreda

Ko smo se zjutraj zbudili, smo peš hodili do avtobusa s katerim smo se peljali do Soluna. Ko smo prišil, smo si ogledali del ostanka obrambnega obzidja in cerkve. Prva cerkev je bila majhna, druga pa večja. Obe sta bile zelo lepo okrašeni in urejeni. Nato smo šli do belega stolpa, kjer smo dobili jabolko, sok, vodo in gyros. Gyrosi so bili odlični. Po kosilu smo imeli dve-urni prosti čas za sprehod, nakupovanje in ostale stvari. Bilo je fino. Nato smo se odpeljali nazaj v Naousso, kjer smo se razšli in sprehodili do doma.
Lara

Torek

Zbudili smo se ob 7.00h in v šolo odšli ob 8.00. Na začetku smo odšli na igrišče kjer so starejši učenci molili. Kasneje (10min) pa so zmolili tudi mlajši učenci.Začeli smo z predstavitvami zgodovine držav. Začeli so Grki, nato Italijani, Poljaki, in zaključili smo ponosni Slovenci 😅. Nato smo se odpravili na olimpijske igre v gozd, ki je v resnici ogromen park z veliko različno čudovitimi drevesi. Na začetku smo vlekli vrv. Naša skupina je bila 3. Potem pa smo se odpravili na pot okoli parka, kjer smo kasneje tekli. Bila sem 5. Kasneje smo odšli jest v sosednjo restavracijo kjer smo jedli  tzaziki (namaz s kumaricami, krompirček in različne vrste mesa (3). Po kosilu smo odšli do neke ustanove kjer imajo dodatne krožke (omeniti moram, da je v mestu veliko potepuških kužkov, ki so zelo prijazni). No tam so nam najprej predavali o njihovih “pustnih” maskah, kasneje pa smo vsak svojo izdelali. Ko smo končali, smo odšli v spodnje nadstropje kjer smo imeli nekaj prostega časa. Po likovni umetnosti mask in po pavzi smo imeli učenje grških plesov. Nato smo tudi mi pokazali našo Golico.  Vsem je bila zelo všeč. Nato se je program končal. Z prijatelji smo odšli ven. Odšli smo na igrišče, kjer smo bili že prejšnji dan do 9.30. Danes pa sam od 8.00. Odšli sva domov.  Mislim, da vas podrobnosti, kaj sva delali doma, ne zanimajo, zato lahko noč.

Lp, Nika

Ponedeljek

Ko sem se zbudila sem se oblekla in pripravila na program. Za avtom so me odpeljali v njihovo šolo. Ko so vsi prišli, smo odšli ven na dvorišče, kjer so njihovi učenci zmolili. Po tem smo odšli z našim gostiteljem k njihovemu pouku za 10 minut. Odšli smo v neko učilnico in tam poslušali učiteljeve nagovore. Po tem smo imeli ice breaking in smo se šli igro kdo sem. Nato smo zaplesali na grške tradicionalne pesmi. Sledila je malica, jedli smo sirovo pito. Za tem smo šli na krajši pohod po mestu do mestne hiše. Odpeljali so nas notri. Tam smo spoznali župana. Sledil je prosti čas. Odšli  smo do gostiteljevih hiš, v katerih  smo nastanjeni. Po dveh urah smo se dobili na glavnem trgu v središču mesta. Šli smo na ogled mesta, kjer so nam povedali tudi veliko o krizi, ki je prizadela tudi Grčijo. Obiskali smo tudi veliko  cerkva in lokalni mlin z muzejem. Nato se nas je par dogovorilo, da gremo na igrišče, kjer smo se družili. Po tem sva z mojo gostiteljico odšli nazaj k njej domov, kjer smo imeli večerjo. Dokler nisva šli spat, sva se pogovarjali o najinih državah. Nato sem odšla spat. Bil je zelo naporen dan. Imamo se lepo.

Več fotografij je v galeriji. Sproti jih bomo dodajali.

Stella

(Skupno 548 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.