Skoči na glavno vsebino
Select Page

 

Sreda

Zagotovo drži, da čas še posebej hitro mineva, ko nam je lepo. Naš tretji dan je potekal takole.

Fotografska skupina

Zjutraj smo se odpravili v sečoveljske soline. Tam smo fotografirali in si ogledali Muzej solinarstva. Kupili smo si spominke in se odpravili nazaj v dom. Popoldne smo pripravljali ppt predstavitev.

Gospodarstvo in zaščitena območja ob morju

Danes smo se s kanuji odpravili v soline, na poti smo obiskali tudi školjčišče in ribogojnico. Nato smo se odpravili do term Lepa Vida in si tam privoščili malico. V solinah smo si ogledali Muzej solinarstva, ki nas je navdušil.

Športna skupina

Danes smo se s kolesom odpravili do izliva Dragonje. Imeli smo se zelo dobro. Prekolesarili smo 26 km. Po prihodu v dom smo morali očistiti kolesa in izračunati prevoženo pot na zemljevidu.


Torek

Za nami je že drugi dan šole v naravi, ki je bil namenjen delu v skupinah. Razdeljeni smo v štiri mešane skupine, vsaka s svojo nalogo.

Fotografska skupina

Z avtobusom smo se odpeljali do Strunjana. Kormoran nam je pripravil pravo predstavo, kako loviti ribe. Po Parenzani smo se peš odpravili do Portoroža. Med tem smo ves čas fotografirali. V Portorožu smo si privoščili sladoled.

Zavarovana območja ob morju

Dopoldne smo si ogledali strunjanske soline, se povzpeli do belega križa, se po strmi poti spustili do Mesečevega zaliva, kjer smo občudovali najvišji klif na slovenski obali.

Popoldne smo preživeli v okolici CŠOD, kjer nam je učiteljica pripravila nekaj iger, namenjenih krepitvi skupinskega duha. Najbolj zanimivo je bilo, ko  smo se držali za vrv in  s prevezo na očeh hodili drug za drugim.

Razdalje, srčni utrip in kalorije.

Odšli smo  do Tartinijevega trga, kjer  smo se razdelili v dve skupini. Vsaka skupina je dobila navodila za pot po Piranu in učne liste. Na listih so bila vprašanja o zgodovini in zanimivostih Pirana. Po končanem delu smo z avtobusom odšli nazaj v Lucijo.

Popoldne smo v učilnici analizirali meritve, ki smo jih opravili na terenu.

Gospodarski pomen morja

V Piran smo se odpravili z avtobusom. Od avtobusne postaje nas je le nekaj metrov ločilo do akvarija, kjer smo si ogledali različne vrste morskih organizmov. Akvarij nas je vse zelo očaral. Nato smo se po najožji piranski ulici sprehodili do cerkve svetega Jurija. Na poti do Tartinijevega trga smo pojedli malico. Hodili smo po ozkih ulicah, obdanih z barvitimi stanovanji. Medtem ko so si ostali ogledali marino Portorož,  smo se jaz in še dve sošolki preizkusili v znanju zgodovine. Popoldne smo pridobljene informacije urejali za četrtkovo predstavitev.

Po skupinskem delu smo se sprostili z igranem odbojke in namiznega tenisa. Čakata nas še večerja in sprehod ob obali.


 

Ponedeljek

Prvi dan šole v naravi je po besedah učencev  minil takole:

  • Danes smo se pogovarjali o zaščitenih območjih ob morju, začeli smo s pripravo končne predstavitve.
  • Odšli smo na sprehod okoli polotoka Seča, osvežili smo spomin o merjenju dolžine s pomočjo zemljevida.
  • Šli smo na sprehod in spoznali naprave za merjenje srčnega utripa.
  • Po kosilu smo se razdelili v skupine. Ob 18.30 smo imeli večerjo, nato pa kviz.
  • Spoznali smo učitelje, ki nas bodo usmerjali ta teden.
  • Pogovorili smo se o našem tedenskem delu.
  • Najprej smo se pogovarjali o fotografijah in fotoaparatih. Fotografirali smo nočne slike in jih vnesli v računalnik.

Nekaj fotografij je že v galeriji…


 

Učenci 8. razreda so uspešno prispeli v šolo v naravi. Želimo jim prijeten in deloven teden.

 

 

 

(Skupno 370 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.