Skoči na glavno vsebino
Select Page
Avtobusi LPP postali mobilne Varne točke

Ljubljana je 2. 10. 2019 postala prvo mesto na svetu z mobilnimi UNICEF-ovimi Varnimi točkami. Otroci bodo lahko pomoč v stiski odslej poiskali tudi na vseh avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa. S tem bo za otroke pot v šolo prijetna in varnejša vse leto.

In kaj Varne točke pravzaprav so?

Gre za različne javne prostore, kot so mladinski centri, policijske postaje, parlament, lekarne, knjižnice, frizerski saloni, cvetličarne, trgovine in drugi prostori, odslej pa tudi avtobusi LPP, kamor se lahko otroci zatečejo po pomoč, če se znajdejo v stiski. Prepoznajo jih po posebni nalepki – smejoči se hišici, ki je nameščena ob vhodu na vidnem mestu.

V UNICEF-ovih Varnih točkah so prisotni ljudje, ki otrokom nudijo trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Po uvodnem izobraževanju, ki ga zanje organizira UNICEF Slovenija, so seznanjeni z ustreznimi oblikami pomoči otrokom v težavah in tako usposobljeni za nudenje pomoči otrokom. V Varne točke po vsej Sloveniji se na leto zateče več kot sto otrok.

Poziv otrokom

Izkušnje kažejo, da otroci potrebujejo dodatno spodbudo pri iskanju pomoči, zato jih UNICEF Slovenija vabi, da Varne točke obiščejo že prej – ko še niso v stiski in jih pobližje spoznajo, saj bo potem iskanje pomoči lažje. K temu pripomore tudi spletna stran www.varnetocke.si, ki omogoča prikaz najbližjih UNICEF-ovih Varnih točk njihovi trenutni lokaciji ter številne praktične nasvete za pomoč v stiski.

 

 

 

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.