Skoči na glavno vsebino
Select Page

Četrtek

Zjutraj smo se nekateri zbudili s ptičjim petjem in krasnim razgledom na Vojsko. Po jutranji telovadbi smo si skoraj po kirurško umili roke, se oblekli v lepo, belo uniformo in cele tri ure izdelovali tradicionalno idrijsko jed – žlikrofe. Le te smo nato pojedli pri kosilu. Po kratkem premoru smo odšli v gozd in izdelali 5 lepih bivakov iz vej. Popoldne pa smo preizkusili svoje znanje v orientacijskem teku. Naši učenki sta postavili celo nov rekord proge (24.22).  Izkoristili smo še zadnji prosti čas za igre z žogo, poker, enko…Zvečer smo imeli zabavo ob glasbi.
Jutri nas čaka pakiranje, raziskovanje potoka Gačnik, “team building delavnica” in povratek domov.

Veliko fotografij je v galeriji.

Pričakujete nas lahko 15.00 do 15.30 ure. Upajmo, da ne bo kakšnih prometnih nevšečnosti.


 

Sreda

Svež zrak, višina in malce gibanja sta pustila pozitivne sled. To se je pokazalo v dolgem in mirnem spancu. Ponovno nas je na plano zvabilo sonce. Razdeljeni v dve skupini smo dopoldne zopet zamenjali vlogi. Ena skupina je plezala na naravni steni, druga pa si je ogledala tiskarno Slovenija. Po odličnem kosilu in počitku smo se seznanili z osnovami orientacije, ki nam bodo služile v četrtek na orientacijskem teku. Nato smo se naučili uporabljati sončno uro, ki smo jo izdelali v ponedeljek. Učiteljica Saša nas je podučila o kleklanju. Sami smo sklekljali prvo kitico. V učilnici smo si lahko ogledali nekatere živali (želve, miši, kuščarja, kačo…) Po večerji je sledil izredno zanimiv in dinamičen kviz. Po domu smo iskali skrite listke z vprašanji na katere je bilo potrebno odgovoriti, da si čim prej dosegel 101 točko.  Nekateri učenci so si zaželeli spanja v šotoru. Tako smo nekateri odšli na bližnjo razgledno točko in si postavili šotore. Nabrali  smo drva in si spekli kruh ter jabolka.


 

Torek

Po naporni noči smo dopoldne nekateri prehodili pot do naravne plezalno stene in se urili v plezanju, drugi pa smo šli na ogled partizanske tiskarne Slovenija. Popoldne je ena skupina kolesarila, druga pa izdelala sončne ure, plezala na umetni steni in streljala z lokom.
Po večerji smo nabirali drva in suhe veje. Le te smo nato nažagali in zakurili taborni ogenj. Med čakanjem na žerjavico smo se šli šaljive igrice. Nato smo si pripravili in ošpičili palice ter spekli hrenovke. Vmesni čas smo si zapolnili z košarko, odbojko in metanjem frizbija. Drživa pesti za dolg in miren spanec. 🙂 Malo smo se tudi fotografirali. Vreme je še vedno odlično.


 

Ponedeljek

Okoli 11. ure smo srečno prispeli na Vojsko kjer nas je pričakalo lepo, sončno vreme in prijazno osebje. Po kosilu so nekateri s kolesi raziskovali vojskarsko planoto (Vojšica, Hudournik), ostali so pridobivali veščine v lokostrelstvu in plezanju in izdelali sončno uro.
Po dobri večerji smo se sprehodili do tekaško smučarskega centra, si ogledali žago in se podili z regratovimi lučkami.
Nekaj utrinkov si že lahko ogledate v galeriji. Jutri pa je nov dan…

P.S. Učenci so zelo zdravi, zadovoljni in že “zelo pogrešajo” starše… 🙂

 

 

 

 

 

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.