Skoči na glavno vsebino
Select Page

10. februar – Dan varne rabe interneta in mobilnih naprav 2015

Februarja z različnimi aktivnostmi obeležujemo mesec varne rabe interneta in mobilnih naprav.
Slogan letošnjih aktivnosti se glasi ‘Skupaj za prijaznejši internet’, glavni namen pa je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki. Preventiva je še vedno boljša od kurative. Zato tudi na naši šoli delujemo v tej smeri. Aktivnosti izvajamo čez celo leto v različnih oblikah (predavanja, delavnice, razredne ure…). Veščine varne rabe interneta in sodobnih tehnologij so pomembne tako za učence, učitelje, starše in strokovne delavce posameznih šol. Pogosto se problemi, ki so povezani z otrokovim življenjem na spletu in z uporabo mobilnih naprav, prenašajo v šolo.

Pri tem nam je lahko v veliko pomoč spletni portal Safe.si. Na njem lahko najdete večino informacij v zvezi z varno rabo interneta in mobilnih naprav.
Primer:
Ko se znajdeš v težavah na internetu, ko te nekdo nadleguje na Facebooku, ko nisi prepričan v to, ali je objava smešne fotografije tvojega prijatelja dobra ideja, si lahko pomagaš s spodnjo povezavo na drevesa odločanja. V vsakem drevesu odločanja boš našel nekaj preprostih vprašanj, ki te bodo usmerile na pravo pot.
http://safe.si/gradiva-in-orodja/drevesa-odlocanja

 

V vsakem vicu je nekaj resnice...

V vsakem vicu je nekaj resnice…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.