Skoči na glavno vsebino
Select Page

Dejstvo je, da se digitalni svet, ki nas obdaja, vsak dan širi, zaradi česar se na tem področju pojavljajo vedno novi izzivi, ki jih morajo starši sprejeti in nasloviti v pogovorih z otroki ter jim tako dati varno osnovo tudi za raziskovanje spleta. Statistika je na tem področju več kot zgovorna, saj podatki kažejo, da je vsak četrti otrok prek spleta že prejel golo ali razgaljeno fotografijo druge osebe brez svojega privoljenja. V pomoč pri začetku pogovora vam podajamo nekaj osnovnih informacij in nasvetov.

Otroci in zasloni – postavimo pravila in se izognimo težavam!

‍Pred nami je še en lep teden, ko lahko prosti čas preživimo zunaj, v gibanju, na svežem zraku, zaslone vseh vrst pa pustimo ob strani. Ko bo čas za “zaslone”, pa skupaj poskrbimo, da bodo otroci tudi v virtualnem svetu varni. Za mnenje o uporabi e-zaslonov pri otrocih in varni uporabi interneta piše dr. Mateja Hudoklin, direktorica Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Ljubljana, ter Tilna Dominka iz Zavoda Varni internet. Več>>>

 

 

 

 


 

(Skupno 110 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.