Skoči na glavno vsebino
Select Page

V soboto, 18. januarja se je 221 najuspešnejših tekmovalcev iz osnovnih in srednjih šol pomerilo na državnem tekmovanju, ki je bilo tudi letos na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko. Že sama uvrstitev na državno tekmovanje, kamor se uvrsti le 1 % najboljših na šolskih tekmovanjih, je velik dosežek.

Državno tekmovanje poteka podobno kot šolsko (reševanje na računalniku, 17 nalog, 40 minut, dovoljena uporaba papirja in svinčnika, vse naloge so vredne enako število točk, negativnih točk ni). V okviru dogodka so bila organizirana tudi predavanja za tekmovalce in mentorje.

Državnega tekmovanja so se z naše šole udeležili Tinkara Rahne, Urban Zimic (oba 7. r) in Julian Bojanc (8. r). Vsi trije so že na šolskem tekmovanju dosegli bronasto priznanje.
Julian Bojanc je osvojil zlato priznanje (skupno 4. mesto v državi), Tinkara Rahne pa srebrno priznanje (skupno 16. mesto v državi).

Za zaključek tekmovanja je sledila še podelitev priznanj najboljšim, vse rezultate pa si lahko ogledate tudi tukaj.

Čestitamo!

bober

 

 

Mentor: Simon K.

(Skupno 694 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.