Skoči na glavno vsebino
Select Page

TOŠNJI SVETOVNI DAN HRANE V ZNAMENJU ZAGOTAVLJANJA GLOBALNE PREHRANSKE VARNOSTI

Vse od leta 1979 se po zaslugi Združenih narodov (ZN) 16. oktober obeležuje kot Svetovni dan hrane. Tema letošnjega svetovnega dneva poteka pod geslom »Združeni proti lakoti«. S tem geslom želi ZN opozoriti, da se lahko proti lakoti, ki danes pesti že kar milijardo ljudi, borimo le na način, da se poveča proizvodnja hrane na vseh ravneh, lokalno, regionalno in globalno.

To pa med drugim vključuje razvoj kmetijskih sektorjev in lokalne kmetijske proizvodnje v nerazvitih in razvitih državah. Zagotavljanje globalne prehranske varnosti je pomembno tudi za Slovenijo, ki si je v okviru osnutka Resolucije o strateških usmeritvah razvoja slovenskega kmetijstva in živilstva zadala nalogo, da mora pomagati nerazvitim pri doseganju njihove prehranske varnosti, obenem pa tudi krepiti svojo proizvodnjo in si prizadevati za ekonomsko učinkovito pokrivanje dela svojih potreb po hrani in tam, kjer smo in bomo konkurenčni, tudi prispevati k globalni prehranski varnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjaša Gašperlin

 

 

 

 

 

 

(Skupno 324 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.