Skoči na glavno vsebino
Select Page

UNICEF

UNICEF-ove dejavnosti

2016/17

Pri projektih UNICEF sodelujemo znotraj razrednih dejavnosti. Izvajamo različne delavnice o drugačnosti, spoznavanju drugih kultur, se pogovarjamo o temah, ki so aktualne tako v naši neposredni okolici, kot tudi širše v svetu.

2015/16

Pri projektih UNICEF sodelujemo znotraj razrednih dejavnosti. Izvajamo različne delavnice o drugačnosti, spoznavanju drugih kultur…

2014/15

Pri projektih UNICEF sodelujemo znotraj razrednih dejavnosti. Izvajamo različne delavnice o drugačnosti, spoznavanju drugih kultur… Izvajamo tudi dobrodelne dogodke, kjer se povezujemo starejšimi občani in med seboj povezujemo starejše in mlajše otroke.

2013/14

Pri projektih UNICEF sodelujemo znotraj razrednih dejavnosti. Izvajamo različne delavnice o drugačnosti, spoznavanju drugih kultur…

 

2012/13

Naše sodelovanje z UNICEF-om se nadaljuje, le da bo v letošnjem šolskem letu malce okrnjen obseg dejavnosti. Pogovarjali se bomo o drugačnosti, o pravicah in dolžnostih do sebe in drug, spoznavali bomo drugačne običaje ljudi iz drugih kulturnih območij in obdelali bomo še veliko drugih tem.

ZAČNIMO VSAK PRI SEBI

IN NAENKRAT BO SVET DRUGAČEN, LEPŠI.

 

2011/12

Tudi letos sodelujemo pri UNICEF-ovem krožku v enakem obsegu. Na različnih delavnicah se bomo pogovarjali o nenasilju, o naših pravicah in tudi dolžnostih do sebe in sočloveka, o sprejemanju drugačnosti, o ljudeh, ki si sami ne znajo ali ne morejo pomagati in kaj pri tem lahko storimo mi.

KAJTI NIKOLI NE VEM,

KDAJ BOM JAZ POTREBOVAL-A POMOč.

Poskušali bomo zbrati čim več sredstev za tiste otroke, ki se bojujemo za svoje življenje, ne samo vsak dan, ampak
celo vsako uro. 
Pridružite se nam tudi vi.
PROJEKTI, PRI  KATERIH SODELUJEMO, SO:

Mala šola otrokovih pravic: pogovarjamo se o pravicah, ki jih imajo otroci ter izvajali delavnice na to temo. Ugotavljali bomo, katere od teh pravic pri nas izvajamo in kje vse na svetu otroci teh pravic še vedno ne morejo imeti.

– Potovanje k sebi in okrog sveta: pridobivamo nova znanja o življenju v državah v razvoju, primerjamo in razlikujemo življenje otrok v Sloveniji in v drugih državah. Izvajamo aktivnosti, ki temeljijo na interakciji, komunikaciji, igri in raziskovanju udeleženih otrok. Začnemo s spoznavanjem  sebe, svojega soseda, glavnega mesta in same države Slovenije, potem preidemo na Evropo in preostali svet.
– Pravica je tudi dolžnost: velikokrat, ko govorimo o pravicah, malce pozabimo na dolžnosti, vendar so te nerazdružljive s samimi pravicami. Začeli bomo pri sebi in nadaljevali pri drugih.
– Punčka iz cunj: šivali bomo punčke sveta in vsaka bo nekaj posebnega. 
– Bobrove dobrodelne ustvarjalnice: izdelovali bomo tablice, zvezek in okvirčke, ki jih bomo prodali in zbrani denar poslali otrokom v Ruandi. Z materialom nam bo pomagalo podjetje Obi, ki bo zagotovil material za izdelovanje.

– Projekt Združeni za otroke – združeni proti AIDS-u: kot lansko leto, tudi letos pomagamo otrokom po svetu okuženim z virusom HIV. Pomagamo tako, da doniramo 2,5€ in pri tem dobimo simbolno zapestnico. Več o tem:

zdruzeni_za_otroke

Ena od dejavnosti je tudi projekt “Združeni za otroke – združeni proti AIDS-u”. Namen projekta je zbrati sredstva za otroke okužene z virusom HIV po celem svetu. Tako lahko tudi vi po svojih zmožnostih prispevate in naredite dobro delo. V ta namen lahko podarite 2,5 € in pri tem dobite simbolično zapestnico. Naročila in denar lahko oddate pri razredniku. Več v priponki:

  • S prodajo punčk iz cunj UNICEF zagotovi enemu otroku cepljenje proti 6. otroškim boleznim. Letno skupaj s partnerji tako zagotovi cepljenje za okoli 100 milijonov otrok, kljub temu pa še vedno vsako leto umre več kot 2 milijona otrok po vsem svetu, ki niso bili cepljeni.

 

ČE BI SE TUDI TI RAD-A PRIDRUŽIL-A,

PRIDI,

VESELI TE BOMO.

MENTORICA

Helena Sirotka

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)
ZAPRI
Avtorske pravice
Razen tam, kjer je drugače opredeljeno,vsebinana tej stranije licencirano pod Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International licenco.